Perspectief-
verklaring

Als je een huis wil kopen, vraagt een bank altijd om een werkgeversverklaring. Steeds meer mensen werken via een uitzendovereenkomst. Een werkgeversverklaring is echter niet altijd voldoende voor een bank. Je kunt daar nu een perspectiefverklaring aan toevoegen. Dit document kijkt naar het actuele inkomen en je perspectief in de toekomst.

Wat is een perspectiefverklaring?

De perspectiefverklaring is een officieel document speciaal voor uitzendkrachten waarmee je een hypotheek kunt afsluiten. De verklaring is een bewijs waarbij niet alleen het contract van belang is. Ook zaken als je opleiding, werkervaring en je functie tellen mee. Op basis hiervan wordt beoordeeld of jouw inkomen in de toekomst stabiel blijft. Je perspectief in de arbeidsmarkt telt dus mee bij het aanvragen van een hypotheek.

Wat staat er in?

Geldverstrekkers willen graag weten of je gedurende langere periode aan je betalingsverplichtingen zult kunnen voldoen. Met andere woorden: is je inkomen stabiel? Wiertz Personeelsdiensten verklaart aan de hand van de perspectiefverklaring dat jij op basis van je werkzaamheden tenminste je huidige inkomensniveau zult houden. Deze verwachting baseren we op jouw achtergrond en de omstandigheden in de arbeidsmarkt.

Een afgegeven perspectiefverklaring is 6 maanden geldig. Vraag dit bewijs dus pas aan op het moment dat je concrete plannen hebt een woning te kopen.

Wanneer kom je ervoor in aanmerking?

Om een perspectiefverklaring te krijgen moet je een flexibel contract hebben bij één van de aangesloten uitzendbureaus die in het register staan van de Stichting Perspectiefverklaring. Wiertz Personeelsdiensten staat daar in.

Daarnaast gelden de volgende voorwaarden:

  • Je werkt minimaal 52 weken bij Wiertz Personeelsdiensten;
  • Je kunt twee referenties overleggen;
  • Openstaan voor een persoonlijkheidstest.

Waar wordt de perspectiefverklaring geaccepteerd?

Op dit moment kun je bij elf instellingen een hypotheek afsluiten met de perspectiefverklaring. Het kan bij Obvion, Aegon, ABN AMRO, BLG Wonen, Florius, ING, Rabobank, RegioBank, SNS en De Volksbank.

Twijfel niet langer.

In aanmerking komen voor een perspectiefverklaring?

Voer je gegevens in. We streven ernaar om binnen enkele werkdagen te reageren.