Roger Holtus: ‘In 2019 gaan we twee vestigingen openen’

Roger Holtus: ‘In 2019 gaan we twee vestigingen openen’

Daar waar grote landelijk opererende uitzendorganisaties zich terugtrekken uit de regio en hun dienstverlening vooral online organiseren, blijft een fysieke aanwezigheid juist een belangrijk uitgangspunt van Wiertz Company en haar onderdelen. Managing Director Roger Holtus: “In 2019 gaan we twee vestigingen openen.”

Het is niet meer vanzelfsprekend om met een cv onder de arm uitzendbureaus af te lopen om ingeschreven te worden. Dat kan in veel gevallen al niet eens meer, omdat het aantal vestigingen van uitzendorganisaties de afgelopen jaren sterk afneemt. En bij de weinige vestigingen die er zijn, kom je als werkzoekende lang niet altijd voorbij de balie. Doorverwezen worden naar een website is eerder regel dan uitzondering. Bizar, vindt Managing Director Roger Holtus van Wiertz Company. “Een werkzoekende die wordt behandeld alsof hij of zij een hinderlijke onderbreking is van de werkdag op een uitzendkantoor, dan gaat er toch echt iets mis?”

Lokale aanwezigheid en persoonlijke aandacht
Wiertz Company gaat voor verbinding in de regio. “Wij zijn uiteraard online zichtbaar, maar blijven dit nadrukkelijk combineren met lokale aanwezigheid. We hebben het over mensenwerk en wij geloven oprecht in de persoonlijke dienstverlening. Je moet werkzoekenden en werkgevers in de ogen kijken. Dankzij onze lokale aanwezigheid in de regio zijn we altijd dicht in de buurt.”

Hoewel veel uitzendorganisaties hun deuren sluiten, blijft Wiertz dus juist nieuwe vestigingen openen. Holtus: “Met digitalisering is helemaal niets mis, maar het kan volgens ons nooit in de plaats komen van een echt kantoor met echte mensen.”

Nieuwe vestiging in Noord-Limburg
Wat betekent dat voor de plannen op de korte termijn? Holtus: “In 2019 gaan we twee vestigingen openen. Onze klantenportefeuille in Noord-Limburg groeit momenteel sterk, dus het ligt voor de hand om die ontwikkeling te ondersteunen met een nieuwe vestiging. Dat gaat waarschijnlijk al op zeer korte termijn gebeuren.”

De tweede vestiging zou in het najaar de deuren moeten openen. “Er zijn nog een aantal interessante plekken in Limburg, maar het ook maar zo kunnen dat we buiten de provincie gaan openen. De definitieve beslissing nemen we deze zomer.”


Lees verder:
Wiertz Company lanceerde eind januari een nieuwe WhatsApp-service en is daarmee één van de eerste bedrijven in de uitzendbranche die dit communicatiemiddel op grote schaal inzet.

Is er eigenlijk wel sprake van krapte op de arbeidsmarkt? Wat kunnen managers leren van Miles Davis? Waarom zijn banken eigenlijk gesloten op Goede Vrijdag? Bestel hier gratis ‘Vertrouwen in de toekomst’, de gebundelde columns van Roger Holtus!