Roger Holtus legt de lat hoger

Roger Holtus legt de lat hoger

Roger Holtus staat nu ruim 2 jaar aan het hoofd van Wiertz Company. In Chapeau Magazine vertelt hij over wat hem bezig houdt en de koers die hij met zijn mensen heeft uitgezet. 

Roger Holtus is een gedreven man. Hij staat sinds twee jaar aan het hoofd van Wiertz Company, was stadsprins van Heerlen, schrijft columns voor Chapeau en speelt, als er nog tijd over is, graag gitaar. Muziek speelt een belangrijke rol in zijn leven, maar ook in zijn werk. In zijn imposante werkkamer aan de Kloosterraderstraat in Kerkrade staat een platenspeler prominent opgesteld. „Ik breng hier een groot deel van mijn dag door en als ik een stuk moet schrijvenof even rustig wil nadenken, draai ik graag muziek.” Daarbij vormt muziek, en met name jazz, voor hem een wezenlijke inspiratiebron voor zijn leiderschap bij Wiertz. „In de jazz wordt veel geïmproviseerd en gesoleerd. Dat kan alleen als iedereen zich aan het basisthema houdt. Zo werkt het bij Wiertz ook. Iedereen krijgt binnen het bedrijf de ruimte om te improviseren en zich te ontwikkelen, zolang maar bekend is wat de basis is en waar Wiertz voor staat,” zegt Holtus. „Daar heb ik ook een column over geschreven voor Chapeau,” voegt hij er lachend aan toe.

Potentie
Wiertz Company, de moedermaatschappij waar het bedrijf een brede waaier aan activiteiten ontplooit op het gebied van mens en werk, groeit jaarlijks met twintig tot vijfentwintig procent. Het Limburgse bedrijf opent dit jaar nog twee nieuwe kantoren in Limburg en rolt zijn payroll-tak de komende tijd landelijk uit. Toch reiken de ambities van Holtus en zijn mensen verder dan groei in cijfers. „We hebben onze bestaansreden− onze why − de afgelopen tijd opnieuw tegen het licht gehouden. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen meer potentie heeft dan hij of zij zelf denkt. Onze grootste beperking zijn we zelf. We zien het als ons doel om mensen en bedrijven hun potentie volledig te laten benutten. In de praktijk betekent dat, dat we actief met ons personeel en onze flexkrachten in gesprek gaan om te kijken waar hun ambities liggen.”

Basis
Holtus vindt ook dat Wiertz zijn personeel en flexkrachten een solide fundament moet bieden. Een secure base , noemt hij het zelf. „De tegenstelling tussen zekerheid en flexwerk zorgt voor verwarring, want flexibiliteit staat zeker niet gelijk aan onzekerheid. Flexibele arbeidskrachten vormen de longen van de economie. Zo kunnen bedrijven groeien. Flexbedrijven worden in de politiek vaak gezien als boosdoener. Maar wij kunnen juist zekerheid bieden doordat je altijd bij ons terecht kunt voor je volgende baan.”

Vertrouwen
Holtus kwam twee jaar geleden als relatieve buitenstaander bij Wiertz Company binnen, maar maakte zich het vak snel eigen. Bij Wiertz voelt hij zich als een vis in het water. „Die twee jaar zijn enerzijds voorbij gevlogen, maar tegelijkertijd heb ik het gevoel dat ik hier al veel langer werk,” lacht hij. „Het was een enerverende periode, maar ik ben hier geweldig ontvangen. Wiertz is voor mij echt een warm bad.” Wat Wiertz onderscheidt, is volgens Holtus helder. „We hebben een goed verhaal, zijn maatschappelijk betrokken, maar werken ook gewoon heel hard. Daarin schuilt onze kracht. We werken er iedere dag aan om mensen hun persoonlijk potentieel te laten benutten. Dat geldt overigens ook voor mijzelf. Dat kan bij Wiertz Company, omdat ik de zekerheid van een gemotiveerd en ambitieus team om me heen heb. Dat geeft mij de ruimte om ook aan mijn eigen ontwikkeling te werken.”

Betrokkenheid
Ook in de maatschappelijke betrokkenheid van Wiertz Company komt het streven mensen vooruit te helpen terug. Een sprekend voorbeeld daarvan is het partnerschap met het Bond- genootschap Geletterdheid Parkstad. Holtus: „We trainen onze intercedenten om laaggeletterdheid te herkennen en het op een goede manier bespreekbaar te maken. Samen met het bondgenootschap bieden we mensen opleidingen aan om te leren lezen en schrijven. Ook op die manier helpen we mensen om te groeien en zichzelf te overtreffen.”

Dit artikel verscheen eerder in Chapeau Magazine, editie april-mei 2019.


Lees verder: 
Wiertz Company presenteerde onlangs het Sociaal Jaarverslag 2018. Het biedt een inkijkje in het jaar van de HR dienstverlener, dat in het teken stond van ontwikkeling. Het Sociaal Jaarverslag wordt online gepubliceerd en in gedrukte vorm. Klik hier voor de online variant of om een fysiek exemplaar te bestellen.

Wiertz Company en haar labels  starten vandaag met een nieuwe campagne. In het straatbeeld, online en op social media zullen de merken van het familiebedrijf zichtbaar zijn met de uitingen van de campagne Begin Een Nieuwe Dag. Centraal in de campagne staat de overtuiging dat iedereen meer kan dan hij of zij zelf denkt. Lees hier meer Begin een nieuwe dag!