Samen bouwen aan een succesvolle toekomst

Samen bouwen aan een succesvolle toekomst

Voor Wiertz Hospitality Solutions was 2020 uiteraard een zeer bewogen jaar. Toch kan er met trots teruggekeken worden op onder andere een succesvolle samenwerking met BAVET. Deze collectie van restaurants, die tot voor kort alleen in België actief was, betrad in september de Nederlandse markt met de opening van haar eerste locatie in Maastricht. We spraken met de HR-adviseurs van BAVET, Margot Rosseel en Leontien Devos, over het enerverende jaar waarin ze in Wiertz Hospitality Solutions de perfecte partner vonden.

Het Belgische BAVET en het Nederlandse Wiertz Company. Een bijzondere combinatie die voor voldoende uitdagingen kwam te staan op personeelsvlak. Wel was er continu sprake van dezelfde insteek: samen groeien en een succesvolle toekomst opbouwen. En groeien betekent automatisch meer flexibiliteit gecombineerd met behoud van kwaliteit. Laat uitgerekend dit laatste aspect de kracht zijn van Wiertz Hospitality Solutions.

Wet- en regelgeving: van A tot Z ontzorgd
Een van de uitdagingen voor BAVET was de kennismaking met de Nederlandse wet- en regelgeving. In België is BAVET bekend met alle regels. In Nederland verandert de arbeidsmarkt echter zo snel, dat BAVET een partner nodig heeft om up to date zijn. Ontzorging vinden, op allerlei vlakken, was zodoende een van de belangrijkste, zo niet dé belangrijkste uitdaging voor de restaurantketen. Van hoe om te gaan met contracten, ziekmeldingen en de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) tot het tijdig op- en afschalen van medewerkers en een vlekkeloze facturatie. Wiertz Hospitality Solutions bood uitkomst voor BAVET en overtrof alle verwachtingen. “Er was sprake van een optimale wisselwerking, waarbij Marc Schaefer (Wiertz Hospitality Solutions, red.) altijd met ons meedacht in creatieve oplossingen, waar zowel BAVET als Wiertz baat bij had”, benadrukt HR-adviseur Margot Rosseel van BAVET.

Ultieme test
De ultieme test voor Wiertz Hospitality Solutions kwam in september 2020: vlak voor de opening van het eerste restaurant van BAVET in Nederland, in Maastricht om precies te zijn, meezoeken naar het horecapersoneel. Het ging hierbij om bedienend personeel, keukenmedewerkers en een restaurantmanager. Leontien: “Samen met Marc hebben we een intensieve zoektocht opgezet, waarbij we uiteindelijk drie dagen lang continu kandidaten hebben gesproken. Hierdoor hebben we een personeelsbestand opgebouwd dat bestaat uit een kern van vast personeel en een groep van studenten. Zonder de hulp van Wiertz Hospitality Solutions was dit niet mogelijk geweest.”

Vervangend werk tijdens coronacrisis
Na de succesvolle opening van BAVET Maastricht in september 2020 kreeg het bedrijf in oktober een zware klap te verduren toen de coronacrisis een nieuw hoogtepunt bereikte en de horeca opnieuw de deuren moest sluiten. Voor het personeel van BAVET in Maastricht betekende dit dat er vervangend werk moest worden gevonden. Wederom bood Wiertz Hospitality Solutions de helpende hand. “We hebben ons restaurant moeten sluiten, maar samen met Marc alles op alles gezet om iedereen in dienst te houden. En dat is gelukt! Hier zijn we onwijs trots op en dat was voor ons ook enorm belangrijk. Zonder de hulp van Marc was dit niet gelukt”, aldus Leontien.

‘Juiste partner voor de Nederlandse markt’
De opening van BAVET in Maastricht was het startschot voor de Nederlandse markt. De tweede stap is meerdere locaties openen, verspreid over heel Nederland. Uiteraard met de hulp van Wiertz Hospitality Solutions. “Gezien de huidige samenwerking en doordat de verwachtingen absoluut zijn overtroffen, zien we in Wiertz Hospitality Solutions een partner waarmee we een langdurig
partnership willen aangaan”, geeft Leontien aan. “Zeker gezien de landelijke groei die er vanuit beide kanten is. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we de juiste partner hebben gekozen voor de Nederlandse markt.”

Over BAVET
BAVET Made For Friends, kortweg BAVET, is een collectie van restaurants met momenteel twaalf locaties in België en sinds september 2020 een locatie in Maastricht. Een jong, ambitieus bedrijf
dat toegankelijk is voor iedereen, van jong tot oud. Lekker eten voor een goede prijs. In België is deze collectie van restaurants alom bekend en na België wil men Nederland gaan veroveren! Geen tijd om stil te zitten, maar tijd om verder door te bouwen.