Sappi Maastricht kiest voor Wiertz Company

Sappi Maastricht kiest voor Wiertz Company

Met ingang van 1 januari 2018 worden de flexibele arbeidskrachten van Sappi Maastricht ingezet door Wiertz Company. Centraal in de dienstverlening is een ‘inhouse-vestiging’ in de Maastrichtse papierfabriek.

“Het is prachtig om ‘in huis’ te zitten bij een opdrachtgever van naam als Sappi in Maastricht. Met Sappi Maastricht voegen we een lange termijnpartner toe die net als Wiertz Company groeit en continu op zoek is naar nieuwe uitdagingen”, aldus de trotse Commercieel Manager Zuid-Limburg Igor Buck.

Wiertz Inhouse Services: keuze voor maatwerk
Met haar Wiertz Inhouse Services-formule zorgt Wiertz Company er voor dat het totale instroom-, doorstroom- en uitstroomproces van Sappi Maastricht eenvoudig en efficiënt wordt beheerd en de capaciteitsvraagstukken snel worden ingevuld met geschikte kandidaten. “Kiezen voor Wiertz Inhouse Services betekent een keuze voor maatwerk”, laat Buck weten. “Een oplossing die aansluit bij de vraagstukken en uitdagingen van Sappi Maastricht, maar gebaseerd is op onze aanwezigheid binnen de organisatie en direct aansluit bij de operationele gang van zaken.”

Tevreden over de implementatie
Kirsten Stegen, HR Officer bij Sappi Maastricht, geeft aan tevreden te zijn over de eerste maanden van de samenwerking. “Toen we  er na meer dan 8 jaar voor kozen om van flexleverancier te veranderen, kwamen er veel nieuwe zaken en vragen op ons af. Bovendien hadden we voor de implementatie slechts 2 weken de tijd en dit ook nog midden in de eindejaarsperiode. Wiertz Company heeft ons hier ontzettend goed in ondersteund en binnen de 2 weken waren niet alleen wij en alle flexkrachten goed geïnformeerd. Er werd ons vanaf dag 1 een hele hoop werk uit handen genomen.”

Vestigingennetwerk is een toegevoegde waarde
“De inhouse-vestiging is een echte aanwinst. De lijnen zijn kort en de intercedenten reageren snel”, vult Mathieu Vermin, Senior Inkoper bij Sappi Maastricht aan. “Het vestigingennetwerk van uitzendlabel Wiertz Personeelsdiensten blijkt van toegevoegde waarde. We merken dat de vestigingen van Wiertz Personeelsdiensten in de omgeving actief voor ons werven. Een waardevolle aanvulling op de inhouse-vestiging.”

Al 150 jaar een begrip in Maastricht
De papierfabriek in Maastricht kent een lange voorgeschiedenis van meer dan 150 jaar. Het bedrijf werd bekend onder de naam Koninklijke Nederlandse Papierfabriek (KNP), maar is sinds 1997 in handen van Sappi. Sappi Maastricht telt ongeveer 500 medewerkers en heeft een eigen warmte-krachtcentrale, die ook stroom levert aan een groot deel van Maastricht en restwarmte voor stadsverwarming.


Lees verder:
“Wij leggen de lat hoger dan normaal, zijn zeer kritisch en weten precies wat we willen. Dan moet je dus wel de puntjes op de i zetten. Een partner als ZUID recruiters sluit daarom naadloos bij ons aan.” Theo Korn (Servicemanager van Rabobank Adviescentrum Centraal Zuid Limburg) is na drie jaar nog steeds zeer tevreden over de samenwerking. 

‘De toegevoegde waarde van de samenwerking tussen Wiertz Company en GaiaZOO vinden wij het aanbod van de diverse diensten,’ vertelt hoofd Commerciële Zaken Michiel Scheijen. Het eerste jaar van de samenwerking tussen de mooiste dierentuin van Nederland en Wiertz Company bevalt uitstekend.