Standaard persoonlijkheidstest bij ZUID recruiters

Standaard persoonlijkheidstest bij ZUID recruiters

Assessments zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse selectieproces. Toch zijn er nog maar weinig organisaties die het hebben opgenomen in hun standaard werkwijze. Bij Wiertz Company ligt dat anders: in het selectieproces is er een belangrijke rol weggelegd voor de Wiertz Talent Tool, het online platform waar kandidaten, maar ook huidige medewerkers testen kunnen maken. Grootste voordeel: de testomgeving is gratis vanaf dag 1 en voor iedereen toegankelijk. 

Via de Wiertz Talent Tool worden kandidaten op kennis, vaardigheden en persoonlijkheid. Dit alles om de kwaliteit en match te borgen. Er zijn testen op bijvoorbeeld Duitse en Engelse taal, persoonlijkheid, woordenschat, inzicht en verschillende vaardigheidstesten. De meeste testen zijn beschikbaar in verschillende talen, waaronder Pools, en uiterst eenvoudig te maken (uiteraard ook op een mobiele telefoon). Het eindresultaat is in de vorm van een rapportage die direct inzichtelijk is voor zowel de (kandidaat) uitzendkracht, maar ook voor de medewerkers van Wiertz Personeelsdiensten. Alle filialen van de Limburgse uitzendorganisatie kunnen op deze manier hun opdrachtgevers nog beter van dienst zijn.

Enthousiaste reacties
Salesmanager Michael Hendriks is overtuigd van de meerwaarde van de Wiertz Talent Tool: ‘Een assessment is een betrouwbare methode om in te zoomen op de de kwaliteiten, talenten en ontwikkelpunten van (potentiële) medewerkers. Onze opdrachtgevers krijgen bijvoorbeeld inzicht in iemands leervermogen, weerbaarheid en stressbestendigheid, de mate waarin hij of zij open staat voor vernieuwingen en competenties zoals mens- en taakgericht leidinggeven.’ De recruiters worden regelmatig bijgeschoold door Next Step Talent, de partij die de Wiertz Talent Tool samen met Wiertz Company ontwikkeld heeft. ‘Bij ZUID recruiters leveren we nu standaard een persoonlijkheidstest aan als we een kandidaat voorstellen op een vacature. De meerwaarde blijkt overtuigend uit de enthousiaste reacties die we van onze opdrachtgevers krijgen.’

Meer weten over de Wiertz Talent Tool?
Als u meer wilt weten over de Wiertz Talent Tool en ZUID recruiters voor voor uw organisatie kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact opnemen met Michael Hendriks. 

 


Lees verder: 
Wiertz Gastvrij maakt sinds het voorjaar van 2018 gebruik van de Hospitality Test.  Branchemanager Taco van der Bijl: ‘Je wilt tenslotte eerst weten waar je bent, voordat je aan een reis begint.’