VVV – Roda JC: ‘Ik hoop dat de vonken er vanaf vliegen’

VVV – Roda JC: ‘Ik hoop dat de vonken er vanaf vliegen’

Als bedrijf een partnership hebben met de twee grootste ploegen in Limburg: Wiertz Company laat zien dat het kan. Steven Zipp, Commercieel Manager in de regio Noord-Limburg kijkt daarom uit naar VVV-Venlo – Roda JC. “Ik hoop dat de vonken er vanaf vliegen.”

Wiertz Company is dit seizoen pas voor het eerst actief binnen het netwerk van VVV-Venlo. Gezien het feit dat er wel  al langere tijd een samenwerking met Roda JC is, heeft Zipp dus ruim vergelijkingsmateriaal. “Ik zie de nodige overeenkomsten. Je ziet bij beide clubs dat lokale ondernemers en bedrijven zich willen aansluiten bij het netwerk en willen delen in het sportieve succes.” Lokale betrokkenheid is een van de pijlers van het Limburgse familiebedrijf. “Als het goed gaat met de omgeving, gaat het goed met ons. Vandaar de relatie met zowel VVV-Venlo als Roda JC.”

Maar alleen het sportieve succes mag voor Zipp niet de reden zijn voor een samenwerking. “Het gaat erom dat je elkaar steunt in zowel goede als slechte tijden”, verklaart de Commercieel Manager. Die slechtere tijden zijn voor VVV verleden tijd, maar de tijden in Kerkrade daarentegen zijn wel eens beter geweest. Ondanks het feit dat de ploeg uit Parkstad nog lang niet zeker is van handhaving in de Eredivisie wil Wiertz Company van een beëindiging van de samenwerking niets weten. “We willen lokaal betrokken zijn, op welk niveau dan ook.”

En dat laat Zipp zelf zien door zijn taak als vrijwilliger bij HBSV in Hout-Blerick, waar de twee zoontjes van Zipp actief zijn. “De regio kan VVV naar een hoger plan tillen. Het team moet weten dat ze altijd gesteund worden door een grote supportersschare, mensen die continu betrokken zijn bij VVV. Maar het werkt twee kanten op. VVV krijgt steun uit de regio, maar moet zichzelf ook laten zien. Daar vind ik de clinic van de VVV-trainers bij HBSV eerder dit jaar een goed voorbeeld van.”

VVV-Venlo – Roda JC op zich is al een speciale wedstrijd, onder de werknemers van Wiertz echter leeft de derby extra doordat het bedrijf dus met zowel VVV als Roda JC een partnership heeft. “Ik hoop in ieder geval dat de vonken er vanaf het begin vanaf vliegen.”


Lees verder:
Wiertz Company is al jaren betrokken bij Roda JC Kerkrade. In dit artikel, waarin we ons opmaakten voor het nieuwe seizoen, legden we uit waarom we het een logische samenwerking vinden.

Wiertz Company was zaterdag 28 oktober maatschappelijk partner van de wedstrijd Roda JC Kerkrade – Feyenoord. De wedstrijd stond voor Wiertz Company in het teken van de aanpak van laaggeletterdheid in Limburg.