Steven Zipp: ‘We kennen de markt op onze duim’

Steven Zipp: ‘We kennen de markt op onze duim’

Steven Zipp is sinds 1 oktober 2017 de Commercieel Manager in de regio Noord-Limburg van Wiertz Company. Hij geniet met volle teugen van zijn baan: “Bedrijven en werkzoekenden blij maken met elkaar, dat is toch een prachtig vak?”

Zipp geeft leiding aan de drie vestigingen van het uitzendlabel Wiertz Personeelsdiensten (Venlo, Venray en Horst) en Wiertz International Recruitment. Naast de uitzendactiviteiten is hij ook verantwoordelijk voor de overige diensten van Wiertz Company: Payroll Limburg.nl, ZUID recruiters en ZUID juristen.

De afgelopen jaren is Zipp werkzaam geweest in verschillende managementfuncties bij Tempo Team. Sinds oktober is hij in dienst bij Wiertz Company. Roger Holtus, Managing Director van Wiertz Company, zei bij die gelegenheid: “Met zijn expertise en ervaring in de flexbranche vormt Steven een mooie aanvulling voor ons management team. Steven is een daadkrachtige en resultaatgerichte manager, die onze opdrachtgevers en flexkrachten centraal stelt en zijn teams faciliteert om de beste service te verlenen.”

Lokale aanwezigheid en persoonlijke aandacht
Wiertz Company gaat voor verbinding in de regio. “Daar waar de grote landelijke ketens in Limburg nauwelijks nog zichtbaar zijn en zich terugtrekken achter het digitale kanaal, hechten wij juist enorm veel waarde aan de aanwezigheid met kantoren door heel Limburg”, geeft Zipp aan.

“Wij hebben uitgebreide expertise zodat wij online zeer goed zichtbaar zijn en blijven dit combineren met lokale aanwezigheid. We hebben het over mensenwerk en wij geloven oprecht in de persoonlijke dienstverlening. Je moet werkzoekenden en werkgevers in de ogen kijken. Dankzij onze lokale aanwezigheid in Venray, Horst en Venlo zijn we altijd dicht in de buurt.”

Dat biedt volgens de commercieel manager de nodige voordelen. “We kennen de markt op onze duim en weten wie onze klant is, welke wensen klanten hebben en wat onze uitzendkrachten beweegt. Daarnaast maken korte lijnen en afstanden het mogelijk om snel in te springen op een veranderde vraag.” Zipp is trots op zijn teams in de regio: gemotiveerde en goed opgeleide mensen die dagelijks net dat stapje extra zetten.

Niet onder de indruk van krapte
Zipp vindt het een prachtige tijd om in de uitzendbranche werkzaam te zijn. “De economie floreert en er zijn banen in overvloed. We kunnen dus veel mensen blij maken met een baan.” Hij is niet onder de indruk van de veel besproken krapte op de arbeidsmarkt: “Ja, er zijn minder kandidaten beschikbaar, maar het lukt ons vooralsnog prima om de vacatures van onze opdrachtgevers in te vullen. We groeien niet voor niets vier keer zo hard dan andere bedrijven in de uitzendbranche. Als je opdrachtgevers dat ook nog eens waarderen met een 8, dan weet je dat je op de goede weg zit.”

Hij geniet met volle teugen van zijn baan: “Werkgevers en werkzoekenden blij maken met elkaar, dat is toch een mooi vak!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in Navenant, editie 2.


Lees verder:
Teruggeven aan de maatschappij waarin Wiertz Company dagelijks werkt: dat is het doel van Wiertz Foundation. En van voorzitter Maurice Buck mogen er in de toekomst meer projecten uit Noord-Limburg worden ondersteund.

Onderzoeksbureau Conclusr Research deed in opdracht van de ABU en NBBU onderzoek naar flexmigranten in Nederland in 2016. In dat jaar hebben leden van de ABU en NBBU samen circa 120.000 arbeidsmigranten bemiddeld. Bekijk hier 7 feiten uit het onderzoek over flexmigranten in Nederland.