Tien tools om een burn-out bij uw personeel de baas te zijn

Tien tools om een burn-out bij uw personeel de baas te zijn

De coronacrisis heeft naast economische en financiële gevolgen ook steeds meer impact op stress- en burn-outklachten bij werknemers. De grote vraag is wat u als werkgever kunt ondernemen om een burn-out bij uw medewerkers voor te zijn? Persoonlijke aandacht voor uw werknemers is in ieder geval key. We delen tien tips met u, waarmee u als werkgever de uitval van uw medewerkers zoveel mogelijk kunt voorkomen.

1. Houd scherp in de gaten wat de oorzaken zijn van werkdruk, en verminder deze waar mogelijk.

2. Creëer engagement onder uw werknemers en stel alles in het werk om het werkplezier te vergroten.

3. Zorg voor een goede werk-privébalans voor uw medewerkers. Niet altijd even makkelijk, gezien een grote populatie thuiswerkt, maar er zijn voldoende zaken waarmee u als werkgever uw voordeel kunt doen.

4. Neem regelmatig poolshoogte of uw werknemers hun werk nog waarderen en als betekenisvol ervaren.

5. Benadruk de toegevoegde waarde van opleidingen en persoonlijke ontwikkeling van uw personeel.

6. Communiceer proactief over burn-out, de oorzaken en signalen.

7. Zorg continu voor open en transparante communicatie. Blijf de lijnen zo kort mogelijk houden en informeer uw werknemers dat ze altijd een beroep kunnen doen op hun leidinggevende of hr-afdeling als er sprake is van eventuele klachten.

8. Blijf als organisatie innoveren in zaken die de werkzaamheden minder zwaar maken voor uw medewerkers.

9. Maak prioriteit van vitaliteit. Het is altijd goed om te bewegen. Breng deze boodschap onder de aandacht bij uw medewerkers en moedig ze aan om aan hun gezondheid te blijven werken.

10. Geef uw werknemers voldoende tijd en gelegenheid om de batterij op te laden. Privétijd en vakanties zijn tijdens deze coronaperiode een groot goed. Hamer hier als werkgever meerdere malen op en bevestig het belang hiervan.