Dionne en Harm Wiertz spreken Thijs Wöltgens Lezing 2017 uit

Dionne en Harm Wiertz spreken Thijs Wöltgens Lezing 2017 uit

Dionne en Harm Wiertz spraken afgelopen zaterdag de jaarlijkse Thijs Wöltgens Lezing uit. Het thema van de lezing: ‘de betekenis van je bedrijf bestaat niet uit de winst die je maakt maar uit wat je bijdraagt aan de samenleving’. Harm en Dionne Wiertz hielden een pleidooi voor Rijnlands ondernemen: sociaal, gericht op samenwerking en in heilzame verbinding met de omgeving.

Volgens het duo is ondernemen geen doel op zich maar een middel om iets te bereiken. “Rendement is prima, maar ren de mens niet voorbij”, aldus Harm Wiertz. Met Wiertz Company brengt het echtpaar dit sinds 1997 in praktijk.

De Thijs Wöltgens lezing wordt jaarlijks georganiseerd door de PvdA Limburg om Thijs Wöltgens en zijn gedachtegoed te verbinden met de actualiteit. In voorgaande jaren hebben onder andere Job Cohen, Paul Depla en Frans Timmermans de lezing gehouden.

Sinds maart is Roger Holtus de nieuwe Managing Director van Wiertz Company. Het ondernemersechtpaar is verbonden aan de organisatie als eigenaar van Wiertz Company en de holding. Vanuit de familieraad houden ze toezicht op de gang van zaken en hebben zij een belangrijke adviesrol. Ook treden ze op als ambassadeurs voor de organisatie en blijven ze actief als bestuursleden van Wiertz Foundation.

Lees hier de volledige lezing.