TOP-concert Orlando Festival op hoogste punt Parkstad Limburg, zaterdag 11 augustus 2012.

TOP-concert Orlando Festival op hoogste punt Parkstad Limburg, zaterdag 11 augustus 2012.

Op 11 augustus gaat voor de 31ste keer het Orlando Festival in Zuid-Limburg van start met als werktitel “Unlimited!”. De nieuwe artistieke leider Maarten Mostert, die deze functie ook vervult bij de succesvolle Amsterdamse Cello Biënnale, verkent met enkele vernieuwingen grenzen. “Het is toch ons aller wens vrij te zijn en niet beperkt in onze muzikale mogelijkheden?”, zo stelt hij.

Voor het eerst is op het Orlando Festival een van de bekendste koper-ensembles ter wereld, het London Brass Kwintet te gast. Ook het Nederlandse Zapp4, dat zijn eigen funk-jazz repertoire brengt, is een vertegenwoordiger van nieuwe wegen. Uiteraard is ook de klassieke kamermuziek met een aantal topensembles en individuele musici aanwezig om concerten te verzorgen en lessen of masterclasses te geven.
Om Orlando Unlimited 2012 vorm te geven worden ook fysieke grenzen verkend. Als cultureel TOP evenement zoekt het festival het letterlijk hoger op om te onderstrepen dat dit oudste kamermuziekfestival van Nederland thuis is in een culturele TOP regio, Parkstad Limburg. Het Orlando Festival presenteert zich in samenwerking met Wiertz Personeelsdiensten, SnowWorld, Poëziefestival Landgraaf en gemeente Landgraaf op het hoogste punt van de regio: de TOP van de Wilhelminaberg in Landgraaf. Daar zal op zaterdag 11 augustus van 15.00 tot rond 16.00 uur het London Brass Kwintet een concert ten gehore brengen met het unieke uitzicht over Zuid-Limburg en de Euregio als decor. Emma Crebolder zal de koperklanken van London Brass met poëzie ondersteunen.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de gastvrijheid van SnowWorld en de sponsoring door Wiertz Personeelsdiensten. De gasten zullen gebruik maken van de zespersoons stoeltjeslift bij SnowWorld, ’s werelds grootste overdekte skipiste, om de top van de Wilhelminaberg te bereiken. Natuurlijk kunnen ook toehoorders die op eigen kracht de top van de berg bereiken dit unieke concert bijwonen. De samenwerkende partners brengen met dit bijzondere initiatief niet alleen het Orlando Festival onder de aandacht van het publiek, maar onderstrepen hiermee ook de steun voor de kandidatuur van Maastricht Euregio Culturele Hoofdstad 2018.