Uren en omzet uitzendbranche periode 7 2018 (week 25 – 28)

Uren en omzet uitzendbranche periode 7 2018 (week 25 – 28)
De cijfers over de zevende periode van 4 weken in 2018 zijn binnen. De ABU-Marktmonitor biedt een overzicht van de marktontwikkelingen in de uitzendbranche. Elke vier weken volgt er hier een korte terugblik.

Het aantal uren nam toe met 2% en de omzet steeg met 5% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Omdat deze periode evenveel werkbare dagen telde als in dezelfde periode vorig jaar, is er geen correctie toegepast.

Ontwikkelingen uitzendbranche per sector:

  • Administratieve sector: Het aantal uren bleef gelijk en de omzet steeg met 3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: Een stijging van 2% in uren en een stijging van 6% in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: Het aantal uren steeg met 3% en de omzet is gestegen met 7% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Wiertz Company noteerde een groei van 7% in uren en 20% in omzet in deze periode.


Lees verder: 
Wiertz Company voegt opleidingstrajecten voor Operators en Logistiek medewerkers toe aan de Wiertz Academie. In samenwerking met Technicom worden de komende periode kandidaten geworven. De opleidingen starten in september.

In tijden van krapte is het raadzaam nog zuiniger te zijn op nieuwe medewerkers. Door nieuwe collega’s goed te laten landen in de organisatie zijn ze sneller productief, voelen ze zich meer betrokken en vertrekken ze minder snel. Check hier de voordelen van onboarding!