Aanstormend Limburgs talent behouden middels vakantiewerk

Aanstormend Limburgs talent behouden middels vakantiewerk

Bij ZUID recruiters geloven we in het talent van jongeren, maar we moeten ze wel begeleiden, realiteitszin meegeven en een gedegen ontwikkeltraject bieden. Volgens Michael Hendriks, sales manager ZUID recruiters, is het belangrijk een plan te hebben met talent. “Daag ze uit, zoek elkaars ambitie en maak een plan om dit samen tot een succes te maken. De wil is er zeker onder de huidige lichting studenten, echter hebben ze van ons allen de steun nodig om zich in het Limburgse een weg te banen naar succes. Door ze kennis te laten maken met uw bedrijf middels vakantiewerk wordt al een grote kloof gedicht.”

Het verrichten van vakantiewerk is heel erg belangrijk voor studenten en andere jongeren. Zo doen ze immers werkervaring op. Ze leren hoe het er in een bedrijf aan toe gaat en het helpt hen om de juiste keuzes voor de toekomst te kunnen maken. Elk jaar gaan duizenden studenten uit Limburg op zoek naar een vakantiebaan. Bedrijven en instellingen maken graag gebruik van de diensten van deze tijdelijke hulpkrachten. Deze toekomstige professionals zorgen immers voor continuïteit in die periodes dat het vaste personeel afwezig is. “Daarnaast zien we steeds vaker dat vakantiebanen ook na de vakantieperiode worden doorgezet. Soms als extra hulp in weekenden of vrije middagen, maar ook in de vorm van een vaste baan”, zegt Michael Hendriks.

Daarom werkt ZUID recruiters, onderdeel van Wiertz Company, mee aan de campagne ‘werkvakantie in Limburg’, met haar mooie insteek om heel Nederland te laten zien hoe goed het is om te leven en werken in Limburg. Volgens Roger Holtus, managing director Wiertz Company, kan zo een bijdrage geleverd worden aan het tegengaan van de ontgroening van Limburg. “Hoe eerder jonge mensen geconfronteerd worden met de vele carrièremogelijkheden die Limburg biedt, hoe groter de kans dat ze straks voor een loopbaan in Limburg kiezen. Zo nemen we onze verantwoordelijkheid voor de langere termijn èn vullen we actuele vacatures in.”

Het voordeel voor studenten is dat zij zich niet bij tientallen bedrijven hoeven op te geven voor een vakantiebaan. Bovendien zijn zij via ZUID recruiters verzekerd van een goede begeleiding, een prima administratieve afhandeling en stipte uitbetaling van hun salaris.

Werkgevers en werknemers die interesse hebben in vakantiewerk kunnen contact met ons opnemen. Zo snel mogelijk talent kennis laten maken met uw organisatie deze vakantie? Kijk dan op www.wiertz.com/vakantiekrachten voor meer informatie.