Voor 6 cent een nieuwe baan scoren

Voor 6 cent een nieuwe baan scoren

Op je zoektocht naar een job doe je er alles aan om je als persoon positief te onderscheiden. Een goed cv, een krachtige motivatiebrief en een compleet profiel op LinkedIn zijn onmisbaar. In een tijd van social media wordt echter één goedkoop en handig hulpmiddel nog vaak over het hoofd gezien: het visitekaartje.

Wil je een baan? Zorg dan dat je altijd jouw visitekaartjes bij de hand hebt. Niet alleen bij netwerkbijeenkomsten maar altijd! Voor het geval je het nog niet wist, veel vacatures worden tegenwoordig steeds vaker via via ingevuld. Mensen die direct of via hun netwerk iets voor je kunnen betekenen kun je altijd en overal tegenkomen. Een familielid, een kennis in de stad of supermarkt of gewoon iemand binnen je sportclub.

Met een visitekaartje op zak hoef je niet bang te zijn dat er geen pen en papier aanwezig zijn om je gegevens te noteren. Gewoon je kaartje afgeven is alles waar je aan hoeft te denken. Online bestel je 100 visitekaartjes al voor €5,99. Dat is 6 cent per kaartje… Voor dit bedrag laat je de kans op jouw droombaan toch zeker niet liggen?

Wat voor soort kaartje kies je dan ? Dit ligt helemaal aan hoe jij jezelf wilt presenteren. Kies je voor een opvallende vorm en kleur dan val je beter op. Vooral voor creatieve beroepen kan dit een goede keuze zijn. Maar misschien past een traditioneel kaartje beter bij je achtergrond, beroep of persoonlijkheid. Blijf in ieder geval dicht bij jezelf en zorg dat het visitekaartje een goede indruk geeft van jou als persoon en hoe je wilt overkomen. Natuurlijk vermeld je op een visitekaartje je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Denk daarnaast ook aan een verwijzing naar je profiel op LinkedIn, een goede profielfoto, eventueel een treffende spreuk of kort en krachtig waar je voor staat en welke toegevoegde waarde je te bieden hebt.