Vraag het aan Marc!

Vraag het aan Marc!

In de rubriek 9X geven collega’s antwoord op 9 vragen over hun werk bij Wiertz Company. Dit keer is Marc van Wersch aan de beurt. Hij werkt in het team van Finance & Control van Wiertz Company. 

 

Wat heeft je doen besluiten om bij Wiertz Company te komen werken?

Bij mijn vorige werkgever zat ik niet op mijn plek, daarom stond ik open voor een andere uitdaging. Op dat moment werd ik benaderd door iemand van ZUID recruiters voor een vacature op de interne afdeling Finance binnen Wiertz Company. Het werken in de uitzendbranche was een compleet nieuwe ervaring voor mij en de interne bedrijfscultuur sprak mij erg aan. Na enkele gesprekken had ik een goed beeld bij de organisatie en besloot ik de overstap te maken.

Naar welk moment in de week kijk jij altijd uit?

Binnen de backoffice hebben we niet echt te maken met vaste wekelijkse meetmomenten binnen onze werkzaamheden. We zijn meer bezig met het bewaken en ondersteunen van de doelstellingen op een langere termijn. Voor mij is het werken aan die lange termijn visie dus iets waar ik de voldoening uit haal.

2 dingen die je geleerd hebt tijdens het werken bij Wiertz Company

De twee grootste leerpunten op het gebied van Finance zijn tot op heden de salarisverwerking met al zijn fiscale aspecten en het omgaan met het spanningsveld tussen commercie en backoffice.

Binnen Wiertz Company ben ik voor het eerst hands-on in aanraking gekomen met salarisverwerking en alle aspecten die daarbij behoren. Binnen mijn achtergrond in de accountancy werden dergelijke zaken doorgespeeld naar specialisten en was je alleen bezig met het eindresultaat. Nu kom je in aanraking met het gehele proces van A tot Z.

Daarnaast is er vaak een tegenstrijdig belang tussen de mensen in de operatie en de backoffice, waarbij de een gericht is op commercieel resultaat en de ander op ‘in control’ zijn. Het spel is dan om binnen dit spanningsveld tot een gezamenlijke uitkomst te komen die voor beiden tot een positief resultaat leidt.

Heb je enkele tips voor mensen die in jouw functie beginnen?

Wat ik zelf ervaren heb is dat je open moet staan voor een heleboel nieuwe informatie die je niet eerder bent tegengekomen. De uitzendbranche is een aparte tak van sport met allerlei specifieke facetten die je niet snel in een andere sector tegenkomt. Dat maakt het juist ook zo leuk om in deze branche te werken.

Daarnaast moet je niet schuwen om de bagage die je wel hebt toe te passen. Een nieuwe, wellicht andere, blik op zaken kan altijd leiden tot nieuwe inzichten die de organisatie ten goede komen.

Wat is het mooie aan mensen aan werk helpen?

Ik ben zelf niet rechtstreeks betrokken ben bij het aan het werk helpen van mensen. Toch heeft het wel iets aparts op het moment dat je voor iedere werkzame uitzendkracht de salarisadministratie verzorgt. Met een druk op de knop zorg je ervoor dat iedereen zijn salaris ontvangt, waardoor die uitzendkracht weer voorzien is van zijn salaris en zijn uitgaven, zoals boodschappen, kan bekostigen.

Op welke prestatie ben jij echt trots?

Het trotst ben ik op het succesvol afronden van het zogenaamde migratieproject waarbij we enkele relaties en krachten met terugwerkende kracht administratief moesten verschuiven binnen de Wiertz organisatie. Hierbij ontstonden complexe problemen en uitdagingen die ik tezamen met enkele collega’s als mini-projectgroep heb kunnen oplossen.

Zou jij Wiertz Company aanraden en waarom wel / niet?

Zeker! Het is een ambitieus groeiend bedrijf waar ruimte is om jezelf te ontwikkelen. Daarnaast heerst er een informele sfeer waar op maandagochtend zeker de voetbaluitslagen van het weekend worden besproken; een goede combinatie tussen de formele en de informele aspecten van het werk.

Waar sta jij over 3 jaar?

Over 3 jaar werk ik samen met mijn collega’s van finance & control aan de administratie van ons nog harder groeiend bedrijf. Hierbij speel ik zelf een steeds grotere rol bij het ‘in control’ zijn van de organisatie en het tijdig voorzien van (management-)informatie.

CEO voor een dag: wat ga jij doen?

Limburg is een provincie met veel inwoners die een lager inkomen en financiële problemen hebben. Zo staan Vaals, Maastricht en Kerkrade in de top 10 van Nederlandse gemeenten met de meeste armoede.

Als ik CEO was zou ik een programma introduceren waarbij flexkrachten van Wiertz Company hulp krijgen om, indien zij dat nodig hebben, grip te krijgen op hun financiële situatie.

Enerzijds zijn flexkrachten en hun gezinnen hiermee gebaat. Enerzijds worden ze zo namelijk geholpen om grip te krijgen op hun persoonlijke situatie. Anderzijds past dit initiatief goed binnen het Rijnlands gedachtegoed van de organisatie om de gehele regio vooruit te helpen.

Heb jij nog een vraag voor Marc?
LinkedIn
045-5639240
m.vanwersch@wiertz.com


Wie zijn wij?
Wiertz Company is een familiebedrijf dat zich sinds de oprichting in 1997 tot een vooraanstaande speler op de Zuid-Nederlandse flexmarkt heeft ontwikkeld. Met bijna 100 collega’s en labels die voorzien in alle mogelijke personeelsbehoeftes werken we dagelijks aan het gelukkig maken van werkgevers en werknemers, waarbij oprechte persoonlijke aandacht altijd het uitgangspunt is. Wij geloven dat iedereen meer kan dan hij of zij zelf denkt!

Interesse?
Neem voor een vrijblijvende afspraak gerust contact op met Nadine Drescher of Fabienne Sterk: 045-5639248/ 06-33330836.

Wij zijn ook via WhatsApp bereikbaar: 06 105 468 29