Waarom kiezen voor
Payroll?

Lees het in onderstaande casepaper!

Ontvang een persoonlijk voorstel

Payroll Solutions

5 Redenen waarom Wiertz Payroll Solutions

De arbeidsmarkt ontwikkelt zich snel. In de afgelopen jaren is de uitvoering van goed werkgeverschap steeds complexer geworden. Nieuwe wet- en regelgeving vraagt veel tijd en als ondernemer heeft u soms te maken met tien tot twaalf verschillende instanties. Dan is het natuurlijk prettig als u zeker weet dat alles voor uw medewerkers tot in de puntjes geregeld is.

Met name MKB-ondernemers komen vaak tijd tekort doordat ze HR-zaken zelf organiseren.

Vaak krijgen we de vraag: ‘Wat moet ik eigenlijk allemaal regelen?’ En wanneer een ondernemer vervolgens denkt klaar te zijn, blijken er toch vaak zaken niet te zijn geregeld.

We geven een aantal redenen waarom werken met Wiertz Payroll Solutions een uitstekend idee is.

Een hotel in Maastricht kreeg bezoek van de arbeidsinspectie. Er bleek iets niet helemaal op orde in de personeelsadministratie, met als gevolg een boete. Om dit in de toekomst te voorkomen, heeft de directie van het hotel besloten de verantwoordelijkheid van de hele personeelsadministratie uit handen te geven. Inmiddels werkt Wiertz Payroll Solutions alweer vijf jaar prettig samen met dit hotel en verlopen inspecties vlekkeloos.

Bel 045-5639260 Stuur een appje

Schaalvoordelen

Onze payrollorganisatie is onderdeel van een grote allround HR-dienstverlener: Wiertz Company. We kunnen dus een medewerker ergens anders aan het werk helpen, mocht dit onverhoopt nodig zijn. Dat kan bijvoorbeeld zo zijn als opdrachten teruglopen en het werk minder wordt dan de overeengekomen uren in de arbeidsovereenkomst. Het resultaat is zekerheid bij de werknemer en financiële rust bij de opdrachtgever. Het netwerk dat wij hebben opgebouwd in Zuid-Nederland biedt deze kansen volop.

Lager ziekteverzuim

Een ander belangrijk voordeel is dat de begeleiding van arbeidsongeschiktheid ligt bij de formele werkgever. In het geval van payrolling zijn wij dat. Het verzuimbeheer is op een professionele manier georganiseerd en uiteraard voldoen we aan alle wetgeving in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Goede verzuimbegeleiding zorgt ervoor dat zieke medewerkers sneller weer aan de slag gaan. Zo voorkomen we hoge kosten door arbeidsongeschiktheid.

Dubbele baangarantie

Er zitten veel voordelen aan een payrollovereenkomst. Sinds de introductie van de Wet Arbeidsmarkt in Balans in 2020 hebben payrollwerknemers dezelfde rechtspositie én arbeidsvoorwaarden als werknemers in vaste dienst. Zij krijgen dan ook een contract voor bepaalde- of onbepaalde tijd bij ons.

Maar daar stopt het niet mee. Als het werk bij de opdrachtgever stopt of er sprake is van een reorganisatie of faillissement, dan houdt het dienstverband met Wiertz Payroll Solutions niet zomaar op. Het contract van de payrollwerknemer loopt namelijk gewoon door. Op die manier heeft de payrollwerknemer eigenlijk een soort ‘dubbele baangarantie’: bij een voortijdig einde van de opdracht wordt hij of zij doorbetaald én wordt er door ons gezocht naar een nieuwe werkplek.

Eén centraal contactpersoon.

De payrollwerknemer en ondernemer hebben bij Wiertz Payroll Solutions altijd één centraal contactpersoon. Of het nu gaat om een vraag over een loonsverhoging vanwege een nieuwe CAO, op hoeveel reiskosten iemand recht heeft, over het aantal verlofdagen dat er nog over is of doorbetaling bij ziekte. Zo werkt u dus altijd samen met iemand die betrokken is, uw organisatie goed kent en op de hoogte is van specifieke bepalingen in de geldende CAO en beloningssystematiek.

Waarom Wiertz Payroll Solutions?

Kiest u voor Wiertz Payroll Solutions dan weet u zeker dat het werkgeverschap van uw personeel in goede handen is. Administratieve handelingen gebeuren grotendeels online, maar wij komen net zo graag even bij u langs. Bij arbeidsongeschiktheid verzorgen wij een professionele begeleiding om re-integratie snel mogelijk te maken. Wij zijn thuis in de markt van mens en werk, spreken de taal van ondernemers en stellen persoonlijk contact altijd voorop.

Heeft u interesse in Wiertz Payroll Solutions en ontvangt u graag een persoonlijk voorstel? Vul dan onderstaand formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Gemakkelijk, zonder risico’s, voordelig én betrouwbaar, dat is Wiertz Payroll Solutions.