Wat zou jij doen als zombies de wereld overnemen?

Wat zou jij doen als zombies de wereld overnemen?

Je zit middenin een sollicitatiegesprek, het gesprek verloopt op rolletjes maar opeens zit je met de mond vol tanden. “Wat zou jij doen als zombies de wereld overnemen”, vraagt de recruiter waarmee je samen aan tafel zit. Ja, heb daar maar eens een antwoord op… Toch moet je niet vreemd opkijken als je zo’n bizarre vraag gesteld wordt. Het zou je net als vele andere sollicitanten zomaar kunnen overkomen. Recruiters stellen dit soort vragen omdat ze je willen testen of je ook outside the box kunt stappen.

In dit artikel laten wij je de 10 meest opvallende sollicitatievragen zien die wij zijn tegengekomen.

 

1. Hoe gek ben jij op een schaal van 1 tot 10?
Zappos is een webwinkel voor schoenen. Haar kernwaarde is plezier en een beetje gekkigheid uitstralen. Een goed of fout cijfer kun je op deze vraag niet geven. Het gaat er veel meer om hoe je als sollicitant deze vraag beantwoordt. “Maar… als je jezelf een 1 geeft, ben je waarschijnlijk iets te keurig om bij ons te werken”, antwoordt Tony Hsieh, topman van Zappos. “Geef je jezelf een tien, dan ben je misschien iets te ver verwijderd van de realiteit voor ons.”

2. Als je een dier zou zijn, welk dier ben je dan?
Als kind is je deze vraag zeker wel eens gesteld. En gegarandeerd dat je jouw antwoord nog wel weet. Met welk dier jij jezelf het liefst identificeert laat een stukje van je eigen persoonlijkheid en karaktertrekjes zien. Misschien denk je nu: ja maar, sollicitanten kunnen toch vaak dezelfde dieren kiezen. Dat klopt inderdaad, maar de uitleg die ze daarbij geven is nooit hetzelfde en dat is waar het voor jouw nieuwe werkgever juist om draait.

3. Wat zou je doen als zombies de wereld overnemen?
Op het oog een idiote vraag om te stellen tijdens een sollicitatiegesprek, maar bij restaurantketen Capriotti’s Sandwich Shop krijgt iedere sollicitant ‘m gesteld. “Op deze vraag bestaat geen goed antwoordt”, stelt Ashley Morris, bestuursvoorzitter van de keten. “Maar het is voor ons wel de beste manier om uit te vinden hoe kandidaten denken en reageren onder druk.”

 

Wij hebben nog enkele voor je in petto. Wat denk je van deze vragen? Sollicitanten bij Google en IBM kijken hier niet meer raar van op…..

 

4.   Hoe weeg je een olifant wanneer je geen weegschaal hebt?
5.   Hoeveel basketballen gaan er in deze kamer?
6.   Een appel kost 20 cent, een sinaasappel 40 cent en een grapefruit 60 cent. Wat kost een peer?
7.   Als je drie dingen mocht meenemen naar een eiland, welke dingen zouden dat dan zijn?
8.   Waarom is een tennisbal pluizig?
9.   Hoeveel vierkante meter pizza wordt er per jaar gegeten in dit land?
10. Hoe worden M&M’s gemaakt?

 

Zeg dus niet dat we je niet gewaarschuwd hebben als je een van deze vragen voorgelegd krijgt tijdens je sollicitatiegesprek. Nu rest alleen nog een goede voorbereiding en daar helpen de volgende artikelen je mee op weg.

Veel succes met jouw volgende sollicitatie!!!

 

De bekende 15 minuten voor jouw sollicitatie.
Word een star tijdens je volgende sollicitatie.

 

Bronnen: businessinsider en intermediair