’We koesteren onze flexmedewerkers uit Oost-Europa’

’We koesteren onze flexmedewerkers uit Oost-Europa’

Oud-SP-leider Emile Roemer en zijn Aanjaagteam Beschermingsarbeidsmigranten hebben onlangs het rapport ‘Geen Tweederangsburgers’ gepresenteerd over de woon- en werkomstandigheden van arbeidsmigranten. Daaruit komen de nodige aanbevelingen naar voren, en wordt ook aangegeven dat de meeste uitzendbureaus goed omgaan met arbeidsmigranten.

Wiertz Company beschikt over specialistisch label
De misstanden waar het team onder leiding van SP’er Emile Roemer over spreekt, zijn onderbetaling, slechte en dure huisvesting en het niet verzekerd zijn tegen zorgkosten.

Voor Wiertz Company geldt dit absoluut niet. Integendeel. De allround HR-dienstverlener beschikt met Wiertz International Recruitment zelfs over een specialistisch label dat zich puur en alleen richt op de internationale arbeidsmarkt, en met een breed nationaal en internationaal netwerk sterk inzet op recruitment vanuit Oost-Europa. “Wij koesteren onze flexmedewerkers uit Oost-Europa enorm”, benadrukt Roger Holtus (CEO). “We opereren vanuit kantoren in Nederland, Duitsland en Polen en beschikken uiteraard over Pools- en Duitssprekende intercedenten, zodat de flexmedewerkers in hun eigen taal benaderd en ondersteund kunnen worden.”

Daarnaast zorgt Wiertz Company dat de administratieve afhandeling en begeleiding van alle noodzakelijke formaliteiten volledig uit handen wordt genomen voor de flexmedewerkers. “We nemen ook de werkgeversverplichting voor onze rekening, geheel conform de voorschriften van de EU”, aldus de CEO van Wiertz Company.

Kwaliteitseisen op orde
En ook als het aankomt op certificeringen en kwaliteitseisen voldoet Wiertz Company aan alle zaken. Zo beschikt ze onder meer over het SNF-certificaat (Stichting Normering Flexwonen). Dat betekent dat de huisvestingen van arbeidsmigranten voldoen aan de strenge eisen op het gebied van brandveiligheid, hygiëne, leefruimte, administratie en beheer, het minimum aantal sanitaire voorzieningen en kookgelegenheid. Holtus: “Wij geven hiermee een signaal af aan onze flexmedewerkers, dat wij hen garantie bieden als het gaat om huisvesting. Dit is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Doel van dit certificaat is om partijen die te maken hebben met de huisvesting van arbeidsmigranten – gemeenten, werkgevers, werknemers, buurtbewoners – de zekerheid te geven dat de huisvesting van arbeidsmigranten op orde is en dat men er structureel de nodige aandacht aan schenkt.”

Brede huis van mens en werk
Wiertz Company bestaat inmiddels 23 jaar en is een allround HR-dienstverlener, actief in de wereld van mens en werk. Wiertz Company is gebouwd op de waarden van een hecht familiebedrijf, waarbij het Rijnlands gedachtegoed de grondslag is: ondernemen met oog voor continuïteit, de lange termijn en op basis van partnerships.

Sinds de start in 1997 is Wiertz Company uitgegroeid tot de toonaangevende speler op het gebied van mens en werk in Nederland. Met labels zoals Wiertz Personeelsdiensten, ZUID recruiters, ZUID juristen, ZUID salarisverwerkers, Payroll Nederland en Contracting Nederland heeft de organisatie 26 filialen in Nederland en ook in Duitsland en Polen. Er werken dagelijks 100 vaste medewerkers en ruim 4000 flexmedewerkers bij ruim 700 werkgevers. Hierdoor noteert Wiertz Company in 2020 een autonome begroting van bijna 80 miljoen euro.