Weet jij welke risico’s je loopt bij langdurig zieke medewerkers?

Weet jij welke risico’s je loopt bij langdurig zieke medewerkers?

Is één van je medewerkers ziek vanwege een griepje, dan hoeven niet meteen de alarmbellen te gaan rinkelen. Maar komt ziekteverzuim regelmatig voor? Of is dit langdurig of psychisch? Dan kan een zieke medewerker veel geld kosten en dit kan ook ingrijpende gevolgen hebben voor je bedrijf.

Twee jaar lang loon door betalen bij ziekte
Door de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) zijn werkgevers verplicht om medewerkers loon te blijven betalen gedurende de periode van ziekte. Ook al is een medewerker vier maanden of langer ziek. Je bent verplicht om maximaal twee ziektejaren loon door te betalen, zolang het dienstverband nog loopt. Tijdens deze periode mag je deze medewerker ook niet ontslaan.

Samen verantwoordelijk voor re-integratie
Zowel de werkgever als de zieke medewerker zijn in de eerste twee ziektejaren samen verantwoordelijk voor de re-integratie. Hierbij is het belangrijk dat je het contact met je zieke medewerker goed blijft onderhouden. Hiermee kan veel langdurig ziekteverzuim worden voorkomen. Maar voor de re-integratie wordt ook vaak een bedrijfsarts of re-integratiebedrijf ingeschakeld. De kosten hiervan zijn voor rekening van de werkgever.

Helemaal geen risico’s meer lopen?
Als werkgever kun je de risico’s bij ziekte voorkomen door je medewerkers te laten verlonen via een payrollorganisatie. Een payrollorganisatie regelt alles voor je op het gebied van de personeels,- salaris- en arbo-administratie. Daarnaast nemen ze bij ziekte gedurende de gehele doorbetalingsplicht alle risico’s van je over. Heb je een zieke medewerker? Dan betaal je helemaal niets! Op deze manier kun je veel kosten besparen. Je hebt nergens omkijken naar als je gaat payrollen.

Voor medewerkers die via Payroll Limburg.nl worden verloond, regelen wij bij ziekte de ziek- en betermelding. En bij langdurig ziek verzorgen wij de persoonlijke begeleiding. Langdurig zieke medewerkers begeleiden wij volgens de Wet verbetering poortwachter. Onze specialisten nemen in dat geval contact met je medewerker op om het re-integratietraject te bespreken. Daarnaast regelen wij de bezoeken van de ARBO-arts en zorgen ervoor dat het loon wordt doorbetaald.

Vraag naar de mogelijkheden!
Wil je weten of payroll aantrekkelijk is voor jouw bedrijf en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Payroll Limburg.nl? Neem gerust contact met ons op. Wij informeren je graag over de mogelijkheden en onze werkwijze. Het maken van een afspraak is, vanzelfsprekend, geheel vrijblijvend.