Wel of geen creatief cv gebruiken bij je sollicitatie?

Wel of geen creatief cv gebruiken bij je sollicitatie?

Zorgt een creatief cv er nu voor dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek, of sla je juist de plank mis? Het antwoord ligt in het midden: in sommige gevallen kan het je juist helpen, in andere gevallen biedt het geen toegevoegde waarde. Hoe komt dat nou?

Triggeren
Een cv dient ervoor om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Het is absoluut geen must om direct alles op tafel te leggen. Het gaat er juist om om de ontvanger te triggeren en nieuwsgierig te maken dat hij meer over jou wilt weten. Daar zijn talloze manier voor: denk aan de ouderwetse papieren cv, of een creatievere variant.

Goed begin is het halve werk
Traditioneel of creatief: elke sollicitatie begint met een goed voorbereiding. Op internet zijn genoeg hulpmiddelen te vinden. De grote vraag is: welk type cv past het beste bij de functie waarop je solliciteert en kenmerkt jou als professional? Hierbij gaat het niet eens zozeer om de vorm, maar meer om het beeld/imago dat je achterlaat bij de ontvanger.

Gebruik de denktank
Zoals gezegd zijn er talloze manieren om een creatief cv te maken. Een bekend voorbeeld is om je cv op een bierviltje te zetten en deze achter te laten in verschillende kroegen.

Micro cv in 140 of 280 tekens
Naast de ‘offline’ cv’s, is het natuurlijk ook mogelijk om ‘online’ te solliciteren via LinkedIn. Ook al eens aan Twitter gedacht om te solliciteren? Het platform is weliswaar op z’n retour, maar het is nog altijd een waardevolle tool om te solliciteren en een baan te vinden. Al jaren is #vacature in Nederland de populairste hashtag op Twitter. Bedrijven en recruiters spelen hier ook op in, door diverse vacatures te delen via dit platform. En nu we het toch over Twitter hebben: wat te denken van een micro-cv maken in 140 of 280 tekens.

Leg het vast met een filmpje
Last but not least willen we het nog hebben over solliciteren via video. Dit wordt steeds vaker gebruikt als middel om te solliciteren, en slaat soms erg goed aan. Check YouTube eens voor wat voorbeelden om inspiratie op te doen. Wie weet helpt het jou in de zoektocht naar een (nieuwe) baan.

Veel succes met je cv en sollicitaties!