Werkgelegenheid groeit ook in Q3

Werkgelegenheid groeit ook in Q3

De werkgelegenheid is in Q3 verder gegroeid, bericht het CBS. Het aantal banen nam opnieuw en openstaande vacatures namen eveneens toe. De werkloosheid daalde verder. De arbeidsmarkt is nu bijna net zo gespannen als vlak voor het uitbreken voor de crisis in 2008.

Eind september stonden er 262 duizend vacatures open, een toename van 11 duizend in het derde kwartaal. Daarnaast kwamen er 60 duizend banen bij en nam het aantal werklozen af met 6 duizend.

Opnieuw recordaantal openstaande vacatures
Het aantal openstaande vacatures was eind september met 262 duizend groter dan ooit. In het tweede kwartaal werd voor het eerst sinds 2007 een record bereikt. Het dieptepunt na het begin van de crisis werd medio 2013 bereikt met 91 duizend vacatures.Lees meer over de arbeidsmarktcijfers van Q3 in het bericht van het CBS. 


Lees verder:
De baankansen voor jongeren met een mbo-opleiding blijven onveranderd gunstig. Het aantal mbo-vacatures stijgt nog altijd en het aantal jongeren met een WW-uitkering neemt steeds verder af. Wat zijn nou de 10 meest gevraagde mbo-opleidingen in Limburg?

De flexbranche profiteert van de florerende economie, maar het personeelstekort vormt een bedreiging. Voor de lange termijn is toenemende digitalisering zowel een kans als een bedreiging. ABN AMRO ziet 5 manieren waarop de flexbranche hiermee kan omgaan.

Bekijk ook: