Werken als leerkracht

Kun je niet wachten om voor de klas te staan en wil jij aan de slag als leerkracht in het basisonderwijs? Weet jij echter nog niet zo goed wat deze functie inhoudt? We leggen het je graag uit!

Als leerkracht basisonderwijs geef je les aan kinderen in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar. Je begeleidt de leerlingen ook in hun sociaal-emotionele en morele ontwikkeling. De kleuterklassen onderwijs je door middel van spelletjes. Aan de hogere klassen geef je les in onder andere rekenen, taal, geschiedenis en muziek. Regelmatig toets je de stof en bespreek je de voortgang van het kind met de ouders aan de hand van het leerlingenrapport. Daarnaast vergader je vaak met je collega’s en de directeur, waarbij je kwesties rond de organisatie, (nieuw) beleid en andere schoolzaken bespreekt.

Om in het basisonderwijs voor de klas te mogen staan, moet je een lesbevoegdheid hebben. Deze krijg je als je de Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO) hebt voltooid. Deze hbo-opleiding kan in voltijd, deeltijd en duaal worden afgerond. Check hieronder onze vacatures voor de functie van leerkracht in het basisonderwijs!

Recente vacatures

Leerkracht basisonderwijs

Een goede leraar is het halve huiswerk! Is dit jouw motto en heb jij een passie voor onderwijs? Dan zijn wij op zoek naar jou. Ben jij net afgestudeerd van …

Kerkrade40 uur15,45 per uur

Werken bij een topwerkgever?

Kom werken bij o.a. Michael Kors, Doc Morris of Daily Fresh Food.