Werken bij Proton

Heb jij een scherp oog, een ‘vaste’ hand, ben je nauwkeurig én wil je een bijdrage leveren aan de gezondheid van mens en dier? Is het antwoord in alle gevallen ‘ja’, dan kun jij bij Proton aan de slag als productiemedewerker bijvoorbeeld. Proton ligt in Sittard en is onderdeel van het Italiaanse bedrijf Esaote International, een van de grootste fabrikanten ter wereld op het gebied van medische apparatuur.

Productiemedewerkers bij Proton voeren fijne productiewerkzaamheden uit voor echoapparatuur. Het gaat om handelingen die zeer nauwkeurig moeten worden uitgevoerd en waar een goede en lange concentratie nodig is. Er is hier overigens geen ervaring voor nodig.

De werkzaamheden van een productiemedewerker verschillen op iedere plek in het proces en zijn afhankelijk van de plaats waar je op ingezet kan worden. De meest voorkomende werkzaamheden die je als productiemedewerker uitvoert, is het fijn solderen / lijmen met behulp van een microscoop en fijne assemblage. Hierbij is een goede oog- handcoördinatie belangrijk.

Overige werkzaamheden die je als productiemedewerker kunt tegenkomen bij Proton zijn het bedienen van machines, het testen van producten en het invoeren van gegevens in het kwaliteitssysteem (SAP-ME).

De echo van veertig jaar geleden, in vaag zwart/wit, is spectaculair veranderd in een techniek waarmee zelfs prachtige (pret-)echo’s kunnen worden gemaakt. Bij Proton is dit dagelijks onderwerp van gesprek en houdt men zich hier continu mee bezig: het productiebedrijf uit Sittard ontwikkelt en produceert onderdelen van echoapparatuur, met als specialisatie transducers / probes. Dit is het onderdeel van een echoapparaat dat op de huid komt en daarmee een beeld op de monitor kan geven, ook wel bekend van een zwangerschapsonderzoek.

Samen de laatste hand leggen aan het eindproduct geeft veel voldoening!

Lisa Groeven – Productiemedewerker – Proton

 

Uitgelichte vacatures

Productiemedewerker

Heb jij een scherp oog, een 'vaste' hand, én ben je op zoek naar een medisch gerelateerde baan als productiemedewerker? Is het antwoord in alle gevallen 'ja', dan kun jij …

Sittard40.00 uurMBO€14.31 bruto per uur

Download onze casepaper