Wiertz Company in Van Passie naar Droombaan op RTL4

Wiertz Company in Van Passie naar Droombaan op RTL4

Wiertz Company neemt deel aan het televisieprogramma ‘Van Passie Naar Droombaan’. De aflevering wordt op zondag 11 maart om 15.30 uur uitgezonden op RTL4. Het onderwerp van het item is de aanpak van laaggeletterdheid.

Van Passie Naar Droombaan is een tv-programma waarin mensen worden geholpen om hun droombaan te verwezenlijken. Naast de dromer komen succesvolle ondernemers en bekende Nederlanders in beeld. Zij geven advies, delen hun ervaringen en vertellen hoe leuk of juist spannend het is om dé stap naar een droombaan te zetten.

Laaggeletterdheid bemoeilijkt het vinden van die droombaan. Managing Director Roger Holtus van Wiertz Company vertelt in de uitzending van komende zondag waarom Wiertz Company graag actief bijdraagt bij het aanpakken van dat probleem. Marja Henssen, Projectleider Parkstad Limburg van Stichting Lezen & Schrijven, legt uit hoe laaggeletterdheid het vinden van een droombaan in de weg staat en wat de omvang van de problematiek in de regio is.

Wiertz Company en de aanpak van laaggeletterdheid
Wiertz Company sloot zich eerder dit jaar aan bij het Bondgenootschap Geletterdheid Parkstad. Hiermee verbindt het Limburgse familiebedrijf zich voor langere tijd aan de aanpak van laaggeletterdheid. Eén van de manieren waarop Wiertz Company wil bijdragen aan de aanpak van het probleem is het bereiken van laaggeletterden. De medewerkers gaan een training volgen die ze in staat stelt het probleem te herkennen. Vervolgens verwijzen de intercedenten de kandidaat door naar een instantie die gespecialiseerd is in hulp bij laaggeletterdheid.

De uitzending is zondag 11 maart om 15.30 uur
Van Passie Naar Droombaan wordt op zondag 11 maart om 15.30 uur uitgezonden op RTL4. De herhaling is op zaterdag 17 maart om 15.00 uur. De opnames zijn gemaakt tijdens de wedstrijd Roda JC – Feyenoord op 28 oktober 2017. Wiertz Company was die wedstrijd Maatschappelijk Partner van Roda JC Midden in de Maatschappij, het maatschappelijke platform van de Kerkraadse voetbalclub.


Lees verder:
Wiertz Company heeft zich aangesloten bij het Bondgenootschap Geletterdheid Parkstad.“We voelen het als een morele verplichting om actief bij te dragen aan de aanpak van laaggeletterdheid in Limburg.”

Wiertz Company was zaterdag 28 oktober 2017 maatschappelijk partner van de wedstrijd Roda JC Kerkrade – Feyenoord. De wedstrijd stond voor Wiertz Company in het teken staan van de aanpak van laaggeletterdheid in Limburg.