Wiertz Company lanceert verbeterd kantorenconcept

Wiertz Company lanceert verbeterd kantorenconcept

Onlangs nam Wiertz Company haar intrek in een nieuw kantoor gelegen aan de Wiebachstraat in Kerkrade. Een opvallende keuze voor Wiertz Company en een duidelijke wijziging van de vestigingsstrategie. CEO Roger Holtus licht de keuze toe en legt uit wat het nieuwe kantorenconcept van Wiertz Company inhoudt.

‘Het is een trend die we al langere tijd zien’, begint Holtus zijn verhaal. ‘Niet alleen in de uitzendbranche, maar ook in de retail en de bankenwereld zien we het belang van vestigingen steeds verder afnemen. Het traditionele ‘uitzendstraatje’ is in vrijwel iedere stad verdwenen en steeds meer dienstverlening verschuift naar het internet’, aldus Holtus.

Vestigingsstrategie

Daarnaast heeft de corona pandemie gezorgd voor een versnelde acceptatie van online solliciteren. ‘We zien al jaren een forse afname van de spontane inloop. Meer dan 90% van alle sollicitaties komen tegenwoordig via allerlei online kanalen bij ons binnen. Als gevolg van alle ontwikkelingen hebben we onze vestigingsstrategie nog een kritisch tegen het licht hebben gehouden en dat heeft geleid tot een nieuw en verbeterd kantorenconcept waarvan het resultaat te zien is in het nieuwe kantoor aan de Wiebachstraat´.

Hub Parkstad

Het nieuwe kantoor vormt de centrale ‘hub’ voor alle collega’s van Wiertz Company die werkzaam zijn in de regio Parkstad. Wiertz Company biedt met haar Solutions een breed aanbod aan HR diensten. Dit brede aanbod aan diensten vertaalt zich nu ook in het nieuwe kantoor. ‘Niet alleen door het kleurgebruik’, benadrukt Holtus, ‘maar we brengen de consultants van de verschillende Solutions letterlijk in één ruimte bij elkaar en bevorderen daarmee de samenwerking tussen de verschillende labels. Door vestigingen samen te voegen en aan te vullen met specialismen vanuit de Solutions ontstaat een geheel nieuwe dynamiek, waardoor we zowel opdrachtgevers als flexmedewerkers nog beter van dienst kunnen zijn’, aldus Holtus.

Game room

Het kantoor biedt plaats aan 30 medewerkers in verschillende werkvormen. ‘Uiteraard maken we gebruik van traditionele werkplekken in de vorm van bureaus en stoelen die voldoen aan de hoogste ergonomische standaarden.’ Daarnaast zijn er ook sfeervolle zitbanken voor medewerkers die zich even willen terugtrekken om in alle rust te werken of om privacy gevoelige gesprekken te voeren. Uiteraard is er ook ruimte voor ontspanning in de ‘game room’ en zijn er diverse vergadermogelijkheden.

Bereikbaarheid

De Hub Parkstad vervangt de vestigingen in Heerlen, Kerkrade en Landgraaf. Bij de keuze voor de Wiebachstraat was bereikbaarheid, parkeermogelijkheden en zichtbaarheid van doorslaggevend belang. ´Daarnaast is onze Hub zowel met openbaar vervoer als met eigen vervoer uitstekend bereikbaar’, besluit Holtus zijn verhaal enthousiast. Om daar nog aan toe te voegen ‘Oh ja, en de zichtbaarheid vanaf de N281 is een mooie bonus.’