Wiertz Company maatschappelijk partner van Roda JC Kerkrade – Feyenoord

Wiertz Company maatschappelijk partner van Roda JC Kerkrade – Feyenoord

Wiertz Company is zaterdag 28 oktober maatschappelijk partner van de wedstrijd Roda JC Kerkrade – Feyenoord. De wedstrijd zal voor Wiertz Company in het teken staan van de aanpak van laaggeletterdheid in Limburg. 

Wiertz Company is al jaren partner van Roda JC Kerkrade. Naast een eigen skybox onder de naam Wiertz Company Lounge, is er zelfs een vestiging van uitzendlabel Wiertz Personeelsdiensten in het Parkstad Limburg Stadion gevestigd. Managing Director Roger Holtus: ‘Roda JC vormt een groot sociaal netwerk in Zuid-Limburg. De maatschappelijke inzet van Roda JC verbindt en geeft ons een trots gevoel. Door met elkaar kansen aan te grijpen ontstaat nieuwe energie. We bouwen samen aan de toekomst van onze regio.’ Onderdeel van de partnership is de hechte samenwerking met Roda Midden in de Maatschappij, de stichting waarmee Roda JC een brug slaat tussen de lokale bevolking, bedrijven en overheden.

Een van de speerpunten van de samenwerking met Roda JC Midden in de Maatschappij is sinds dit seizoen de regionale aanpak van laaggeletterdheid. Limburg telt relatief meer laaggeletterden dan de rest van Nederland. Maar liefst 14% van de Limburgse volwassenen kampt met deze problematiek. Goed kunnen lezen en schrijven zijn echter belangrijke voorwaarden om mee te kunnen doen in de samenleving.

Eén van de manieren waarop Wiertz Company wil bijdragen aan de aanpak van het probleem, is daarom juist het bereiken van laaggeletterden. Wiertz Personeelsdiensten, het uitzendlabel van Wiertz Company, heeft maar liefst 16 vestigingen in heel Limburg. De intercedenten op deze vestigingen zullen een training gaan volgen die ze in staat stelt het probleem te herkennen. Vervolgens kunnen intercedenten de kandidaat doorverwijzen naar een instantie die gespecialiseerd is in hulp bij laaggeletterdheid.

Holtus: ‘Een betere beheersing van de Nederlandse taal betekent meer kansen op de arbeidsmarkt. Bij Wiertz Company geloven we er heilig in dat iedereen blij wordt van precies de goede baan, collega’s die bij hem of haar passen en een werkgever die volop carrièrekansen biedt. We dragen dus graag bij aan de aanpak van laaggeletterdheid in Limburg.”