Wiertz Company verstevigt positie op Nederlandse uitzendmarkt met overname De Pooter Groep

Wiertz Company verstevigt positie op Nederlandse uitzendmarkt met overname De Pooter Groep

HR dienstverlener Wiertz Company geeft haar 25 jarig jubileum extra glans door de overname van De Pooter Personeelsdiensten met vestigingen in Zeeland en West-Brabant. De Pooter focust zich op het detacheren van technische- en supply chain professionals en koerst dit jaar op een omzet van 24 miljoen euro. ‘Met de overname van De Pooter verstevigt Wiertz Company haar positie op de Nederlandse uitzendmarkt en zetten we een belangrijke stap in het realiseren van onze groei ambities’, aldus Roger Holtus CEO Wiertz Company.

De Pooter heeft tijdens haar lange historie een uitstekende naam opgebouwd in het zuidwesten van Nederland en sluit met haar cultuur naadloos aan bij de waarden van het familiebedrijf Wiertz Company. ‘De expertise van De Pooter gecombineerd met de Solutions van Wiertz Company vormen een ijzersterke combinatie’, vervolgt William Korstanje, Directeur van De Pooter Groep. William Korstanje blijft na de overname het bedrijf onder de naam De Pooter leiden in de rol van Algemeen Directeur. ‘We worden ‘Member of Wiertz Company’ maar behouden onze eigen identiteit’, aldus William Korstanje.

‘Uiteraard gaan we de synergie voordelen als gevolg van de overname maximaal benutten en zullen we optimaal gebruik gaan maken van elkaars specifieke kennis en expertise’, vervolgt Luc Prevoo, CFO Wiertz Company. Door de overname van De Pooter Groep verwacht Wiertz Company dit jaar een omzet van ruim 110 miljoen euro te realiseren. ‘In onze 25 jarige historie zijn we steeds autonoom gegroeid. Met De Pooter zetten we onze eerste stappen op het overnamepad’, benadrukt Luc Prevoo de groeistrategie van Wiertz Company.

Toonaangevend familiebedrijf
Wiertz Company bestaat sinds 1997 en is een allround HR-dienstverlener, actief in de wereld van mens en werk. Wiertz Company is gebouwd op de waarden van een hecht familiebedrijf, waarbij het Rijnlands gedachtegoed de grondslag is: ondernemen met oog voor continuïteit, de lange termijn en op basis van partnerships. Het bedrijf, dat nog steeds in eigendom is van familie Wiertz, is ontstaan in Limburg en inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende partner in Nederland.

Connecting talent
Wiertz Company gelooft dat iedereen talentvol is en helpt mensen en bedrijven hun natuurlijk potentieel te benutten. Centraal in de dienstverlening van Wiertz Company staan enthousiaste flexmedewerkers, enthousiaste klanten en enthousiaste collega’s. Zij brengt talent bij elkaar.

Sterk groeiende organisatie
Wiertz Company is een sterk groeiende organisatie, met naast haar digitale oplossingen, 19 fysieke vestigingen in zowel Nederland, Duitsland en Polen. Bij Wiertz Company werken dagelijks 120 vaste medewerkers en ruim 4500 flexmedewerkers bij ruim 750 werkgevers. Een zorgvuldig samengestelde mix van ervaring en talent. Het bedrijf wordt gekenmerkt door een professionele governance met aandeelhouders, toezichthouders en bestuurders. Voor 2022 koerst Wiertz Company op een begroting van ruim 110 miljoen euro. Wiertz Company wordt bestuurd door Roger Holtus (CEO), Luc Prevoo (CFO) en Edith Hageman (CCO).

Over De Pooter
De Pooter is in 70 jaar uitgegroeid tot een succesvolle personeelsbemiddelaar in Zuidwest-Nederland. Drie generaties hebben het familiebedrijf groot gemaakt. De leidende principes zijn oprecht geïnteresseerd zijn in mensen, verbinding zoeken en hen van daaruit helpen aan een goede baan, waar ze kunnen groeien in hun ontwikkeling. Work, Learn and Grow! Sinds enkele jaren focust De Pooter zich op het detacheren van technische- en supply chain professionals.

Bij De Pooter werken 30 vaste medewerkers en 400 flexmedewerkers bij zo’n 80 werkgevers. Dat doen zij vanuit één van de drie vestigingen in Axel, Middelburg en Bergen op Zoom.

www.depooter.nl