Wiertz Company werkt mee aan bestrijding coronavirus

Wiertz Company werkt mee aan bestrijding coronavirus

We kunnen er niet omheen: het coronavirus is nadrukkelijk aanwezig in ons land, en laait de afgelopen periode weer flink op. De testcapaciteit is flink uitgebreid, maar het aantal besmettingen loopt helaas op. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) draait momenteel overuren. Wiertz Company levert haar bijdrage door geschikt personeel te leveren voor het bron- en contactonderzoek dat de GGD uitvoert. “Wij, actief in de markt van mens en werk, zijn nu van cruciaal belang”, geeft Roger Holtus (CEO Wiertz Company) aan.

Bron- en contactonderzoek GGD
Indien iemand positief is getest op het coronavirus, voert de GGD een bron- en contactonderzoek uit. Daarmee wil de GGD verdere verspreiding van het coronavirus voorkomen. Er wordt in dit geval onderzocht waar de besmette persoon het coronavirus mogelijk heeft opgelopen, waarna recente contacten van de besmette persoon in kaart worden gebracht.

Personeel leveren voor Oost-Nederland
Wiertz Company onderstreept de belangrijke rol die de GGD speelt in dit geheel en levert voor een groot gedeelte van Oost-Nederland – namelijk de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Noord-Brabant en Limburg – medewerkers die vanuit thuis de gesprekken voeren met mensen die (mogelijk) besmet zijn.

Landelijke aanwezigheid kracht bijzetten
Voor Wiertz Company is dit een mooi moment om haar landelijke aanwezigheid kracht bij te zetten en om tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan de bestrijding van het coronavirus. “We willen een aanzienlijk aandeel leveren in het bemannen van het GGD-personeel. Dat is juist onze kracht en wat we dagelijks doen; mensen helpen aan werk”, benadrukt Roger Holtus. “Flexibiliteit is juist in deze coronacrisis een groot goed, en als wij de GGD de komende periode helpen door geschikt personeel aan te leveren door het hele land, is dat een ontzettend dankbaar doel. Want alleen samen krijgen we corona onder controle.”

Brede huis van mens en werk
Wiertz Company bestaat inmiddels 23 jaar en is een allround HR-dienstverlener, actief in de wereld van mens en werk. Wiertz Company is gebouwd op de waarden van een hecht familiebedrijf, waarbij het Rijnlands gedachtegoed de grondslag is: ondernemen met oog voor continuïteit, de lange termijn en op basis van partnerships.

Sinds de start in 1997 is Wiertz Company uitgegroeid tot de toonaangevende speler op het gebied van mens en werk in Nederland.

Met labels zoals Wiertz Personeelsdiensten, ZUID recruiters, ZUID juristen, ZUID salarisverwerkers, Payroll Nederland en Contracting Nederland heeft de organisatie 26 filialen in Nederland en ook in Duitsland en Polen. Er werken dagelijks 100 vaste medewerkers en ruim 4000 flexmedewerkers bij ruim 700 werkgevers. Hierdoor noteert Wiertz Company in 2020 een autonome begroting van bijna 80 miljoen euro.