Wiertz Foundation in het tweede kwartaal van 2017

Wiertz Foundation in het tweede kwartaal van 2017

Wiertz Foundation is de goededoelenstichting van Wiertz Company. De doelstelling van de stichting is breed en laat zich eenvoudig omschrijven: het geven van maatschappelijke, humanitaire en economische hulp aan individuen, groepen, verenigingen en bedrijven.

In het tweede kwartaal heeft de Wiertz Foundation bijgedragen aan de volgende goede doelen:

Roger runs For KiKa
De New York Marathon is één van de meest aansprekende sportevenementen ter wereld en op 5 november 2017 staat Roger van der Linden voor de tweede keer aan de start op Staten Island voor de 42 kilometer en 195 meter door de vijf boroughs van New York. Vanaf Staten Island via Brooklyn, Queens en The Bronx naar de finish in Central Park op Manhattan. Roger gaat met deze marathon geld inzamelen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Berberapenverblijf GaiaZOO
In juni openden Rob Huppertz, directeur GaiaZOO en Roger Holtus, managing Director Wiertz Company, samen het nieuwe berberapenverblijf van de Kerkraadse dierentuin. Het verblijf van de berberapen is gebouwd in het gebied Taiga en heeft een oppervlakte van circa 4.000 vierkante meter. Het bijzondere van deze apensoort is dat de voorouders ruim twee miljoen jaar geleden leefden in Limburg. In Tegelen, maar ook in andere delen van Europa zijn restanten van de berberaap gevonden.

Oostwegel Collection opening Paviljoen
Op woensdag 14 juni werd het St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve officieel geopend door Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. In aanwezigheid van ruim 400 gasten werden twee kunstwerken onthuld die mede tot stand zijn gekomen door donateurs die het landgoed Château St. Gerlach een warm hart toedragen.

Sef Vergoossen neemt deel aan Tour du ALS
Sef Vergoossen zet zich als ambassadeur van Tour du ALS in voor patiënten die lijden aan deze nog niet te genezen spierziekte. Dit deed hij samen met de andere leden van ALS Team Limburg door op 8 juni de Mont Ventoux te beklimmen.

Alpe D’HuKids
Op zondag 18 september strijden kinderen samen tegen kanker in Kerkrade. Zij nemen dan deel aan een geweldige sportieve uitdaging: een fiets- en loopevenement met een parcours van 3,3 km door Kerkrade met de start en finish op de Markt in het centrum van de stad. Vorig jaar hebben wij de vrijwilligers gesteund en ook dit jaar steunen we dit prachtige evenement.

Stichting 100 jaar Heerlerbaan
De basis voor stadsdeel Heerlerbaan in Heerlen werd 100 jaar geleden gelegd. Ook verschillende verenigingen en de parochie St. Joseph ontstonden in die periode. Het stadsdeel organiseert in 2017, 2018 en 2019 een themaperiode over zijn verleden en  toekomst, met een breed programma door en voor inwoners, het verenigingsleven, instellingen en het bedrijfsleven.

Kapel Witte Zusters in Kerkrade
Vlak na de bevrijding werd in het centrum van Kerkrade een klooster en kapel opgericht als oorlogsmonument. Het monument herinnert aan de Tweede Wereldoorlog en aan de herwonnen vrijheid en vrede.

United World Colleges Maastricht
Op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni vierde Nedlin haar 65-jarig jubileum gevierd met  relaties en medewerkers. Wiertz Foundation heeft op verzoek van Nedlin zelf een bijdrage gestort in het beurzenfonds van United World Colleges dat werkt aan een betere wereld door IB-onderwijs en een brede maatschappelijke ontwikkeling met ruime aandacht voor culturele verschillen.

Heeft u ook een goede bestemming voor ogen, of kent u iemand die een donatie kan gebruiken? Kijk hier voor de criteria en op welke wijze u een verzoek bij Wiertz Foundation kunt indienen.