Wiertz Foundation kijkt tevreden terug op Open-Air concert van Guido’s Orchestra

Wiertz Foundation kijkt tevreden terug op Open-Air concert van Guido’s Orchestra

Op zaterdag 21 juli vond de tweede editie plaats van het Open-Air concert van Guido’s Orchestra op de Markt in Kerkrade. Wiertz Foundation leverde een bijdrage  aan het concert door 100 Kerkradenaren met beperkte financiële middelen op een prachtige muzikale avond te trakteren.

Het uitverkochte concert werd bezocht door 3500 enthousiaste bezoekers. De Gemeente Kerkrade, Guido Dieteren zelf en Wiertz Foundation werkten samen om het voor 100 Kerkradenaren met een bescheiden inkomen mogelijk te maken het optreden bij te wonen. Het initiatief krijgt in de komende jaren een vervolg als de samenwerking wordt uitgebreid ten behoeve van de lokale gemeenschap.

Muziek terugbrengen in de samenleving
Zo is Guido Dieteren mede-initiatiefnemer van het plan om muziek terug te brengen in de samenleving, vanuit de overtuiging dat harmonie letterlijk en figuurlijk een belangrijke bijdrage levert. Bij dat initiatief zijn het lokale basisonderwijs, Parkstadbestuurders, muziekscholen en Guido’s Orchestra betrokken. Het doel is om jeugd meer te interesseren voor (het maken van) muziek. Het leren bespelen van een instrument heeft namelijk een positief effect op creativiteit en intelligentie.

Eerst Kerkrade, dan de rest van Nederland
Omdat muziek uit het basisonderwijs is verdwenen en daardoor steeds minder mensen met het maken van muziek in aanraking komen, gaat er de komende jaren een programma gelanceerd worden. Het initiatief startte dus in Klankstad Kerkrade, maar het voornemen is het project uit te bouwen via Limburg naar heel Nederland.

Meer weten over Wiertz Foundation?
Wiertz Foundation is een stichting waarin zowel Wiertz Family als Wiertz Company uiting geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid middels het bieden van (financiële) hulp aan diverse projecten. Kijk voor meer informatie op wiertzfoundation.com


Lees verder: 
Michiel Dijkman is aantreden als nieuw bestuurslid van Wiertz Foundation, de goede doelen stichting van Wiertz Company. Deze stichting werd in 2006 opgericht door Dionne Wiertz-Buck en Harm Wiertz, die nog steeds een actieve rol vervullen in het bestuur van de stichting.

Enzo Kok is één van de meest talentvolle muzikanten in Limburg.  ‘Ik kan mij geen leven meer voorstellen zonder mijn viool.’ Lees hier meer over Enzo en de manier waarop hij met Wiertz Foundation in contact is gekomen.