Wiertz Foundation: Teruggeven aan de samenleving waarin we dagelijks werken

Wiertz Foundation: Teruggeven aan de samenleving waarin we dagelijks werken

Teruggeven aan de maatschappij waarin Wiertz Company dagelijks werkt: dat is het doel van Wiertz Foundation. En van voorzitter Maurice Buck mogen er in de toekomst meer projecten uit Noord-Limburg worden ondersteund.

Als organisatie besteedt Wiertz Company sinds haar oprichting veel aandacht aan de werkende en werkzame Limburger. Inspelen op lokale uitdagingen vormt hierbij de rode draad. Daarom is in 2006 Wiertz Foundation opgericht als de goededoelenstichting van het Kerkraadse familiebedrijf.

‘Met Wiertz Foundation willen we onze betrokkenheid bij de samenleving laten zien. Dit doen we door het ondersteunen van initiatieven in de maatschappij. De doelstelling van de stichting is breed en laat zich vrij eenvoudig omschrijven: het geven van maatschappelijke, humanitaire en economische hulp aan individuen, groepen, verenigingen en bedrijven’, aldus Maurice Buck, voorzitter Wiertz Foundation.

Volgens Buck is de kracht van de goededoelenstichting gelegen in de lokale aanwezigheid en betrokkenheid van moederbedrijf Wiertz Company. ‘We geven graag terug aan de samenleving waarin we dagelijks ons werk doen. Daarvoor ondersteunen we aansprekende projecten die te maken hebben met werk en Limburg.’

In Zuid-Limburg weten de vertegenwoordigers van verenigingen en goede doelen Wiertz Foundation goed te vinden. Volgens Buck mogen er echter meer projecten uit het noorden van Limburg binnenkomen. ‘Wiertz Company is vertegenwoordigd in heel Limburg, dus het zou passend zijn als we ook ondersteuning bieden in de hele provincie.’

Wiertz Foundation in kwartaal 3
In het tweede kwartaal heeft de Wiertz Foundation bijgedragen aan de volgende goede doelen:

Stichting Sevagram
Wiertz Foundation droeg bij aan het unieke project ‘Zorgeloos met Ryan’. Het doel van dit project is het op interactieve wijze realiseren van laagdrempelig contact met mensen die kampen met dementie. Actrice Ryan van den Akker zal tijdens haar optredens in 15 locaties van zorgorganisatie Sevagram op speelse wijze contact maken met mensen met dementie. De effecten die de optredens heeft zijn meetbaar positief voor cliënten en familieleden.

Kankeronderzoekfonds Limburg
Kankeronderzoekfonds Limburg zet zich in voor wetenschappelijk onderzoek dat bijdraagt aan zorg op maat en preventie van kanker met als resultaat geïntegreerde zorg en onderzoek, gericht op de individuele patiënt en zijn omgeving. Voor de 3e keer organiseert  het Kankeronderzoekfonds Limburg de actie ‘Limburgse Decolletés’. In de maand oktober vragen zij extra aandacht voor borstkankeronderzoek. Scholen en instellingen, kleine en grote bedrijven worden uitgedaagd om een eigen Limburgse Decolletés-actie vorm te geven.

Heeft u ook een goede bestemming voor ogen, of kent u iemand die een donatie kan gebruiken? Kijk hier voor de criteria en op welke wijze u een verzoek bij Wiertz Foundation kunt indienen.