Wiertz heeft de smaak van Mexma Food te pakken

Wiertz heeft de smaak van Mexma Food te pakken

Mexma Food en Wiertz Company delen een rijke geschiedenis: beide partijen werken inmiddels bijna vijftien jaar samen. Voor de tortillafabriek uit Kerkrade  draait het niet alleen maar om het invullen van de openstaande vacatures. Nee, het gaat een stap verder: de flexmedewerkers moeten Mexma Food ‘ademen’. HR-manager, Carol Bemelmans, legt uit wat de samenwerking zo bijzonder maakt.

Mexma Food staat erom bekend dat ze altijd een flexibele schil nodig heeft, waardoor de werving van personeel ook logischerwijs wordt uitbesteed. Wiertz Company speelt hier passend op in met Wiertz Inhouse Solutions, waarin opdrachtgevers van begin tot eind worden ontzorgd als het gaat om personele behoeften. Wij bieden onze flexmedewerkers opleidingen, verzekeringen, een
goed salaris, verlofdagen en een goed geregeld pensioen.

Passen bij de cultuur en normen en waarden
Naast al deze zaken is het voor het productiebedrijf van essentieel belang dat de flexmedewerkers passen bij de cultuur en normen en waarden die ze hanteert. Dat betekent bij Mexma Food samenwerken, respect hebben voor elkaar, verantwoordelijkheid dragen en positiviteit uitstralen. Of zoals Carol Bemelmans aangeeft: “Je moet over de juiste instelling beschikken. Hard werken, goed inspringen op wat er gebeurt en je verantwoordelijk voelen. Van begin tot eind.”

Dagelijks worden er één miljoen tortilla’s gemaakt in de tortillafabriek. Het is volgens de HR-manager daarom onmisbaar om als flexmedewerker passie te hebben voor het product. “Je moet ervan bewust zijn dat je met een foodproduct bezig bent. Van het samenstellen van het deeg tot de tortilla uit de koeling komt en naar de afdeling flowpack overgaat. Onze operators zijn eigenlijk gewoon bijna bakkers. De tortilla moet zo goed mogelijk van de band komen, met zo min mogelijk storingen.”

Geen corona
Het is bijna niet voor te stellen in deze coronacrisis, maar als je in 2020 de wereld van Mexma Food binnenstapte was er geen sprake van corona. De HR-manager kon het ook amper geloven. “We hebben daar totaal niet mee te maken gehad, dus we hoefden ook niet continu op- of af te schalen. Nu is het wel al een voordeel dat wij continu onze handen stuk wassen, en de diverse afdelingen gescheiden houden.” Desondanks werd wel zo nu en dan contact onderhouden met Wiertz Company om meer informatie te achterhalen. “We ontvangen wel feedback van Wiertz Company over hoe er met corona werd omgegaan bij andere organisaties. Dat is altijd zeer waardevol om te weten.”

Feeling met de organisatie
Via Wiertz Inhouse Solutions werken bijna dertig operators bij Mexma Food. Er mag hardop gezegd worden dat de consultants van Wiertz de smaak van Mexma Food te pakken hebben. “Jullie contactpersoon, Maud Paffen, zit op één lijn met de managers, heeft nauw contact en is enorm betrokken. Zij weet precies wie de Mexma-persona is en heeft een fantastische feeling met onze
organisatie”, geeft Carol aan. “Ze zit daarnaast kort op de bal en noodzaakt ons tot het ondernemen van actie als er iets moet gebeuren. Bovenal staat ze open voor feedback en wordt er direct iets mee gedaan. Dat maakt de samenwerking enorm prettig, plus de open communicatie richting elkaar waarin we elkaars verwachtingen uitspreken.”

Over Mexma Food
Mexma Food, onderdeel van Dossche Group en gevestigd in Kerkrade te Nederland vlakbij de Duitse en Belgische grens, produceert een uitgebreid assortiment tortilla’s. Naast de traditionele tarwetortilla’s maakt Mexma ook tortilla’s met 100% volkoren, multigrain, groenten, verschillende soorten kruiden en smaken die geëxporteerd worden naar landen in heel Europa en zelfs daarbuiten! Mexma staat voor kwaliteit, Mexma staat voor slim, Mexma staat voor consistentie. Sinds haar oprichting in 2007 heeft Mexma Food slechts één doel voor ogen: de beste tortilla maken voor haar klanten. Over de jaren heen is ze gegroeid naar een echte specialist, en is ze een referentie-producent geworden voor het huismerk van retailers.