Wiertz Personeelsdiensten is goed op weg; Weelec doet mee, u ook?

Wiertz Personeelsdiensten is goed op weg; Weelec doet mee, u ook?

FotoU heeft het ongetwijfeld al ergens opgevangen…. Als een maatschappelijk betrokken organisatie hebben wij ons dit jaar voorgenomen om 100 mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen. Samen met het Maastrichtse bedrijf Weelec laten we zien dat we serieus een vuist maken voor deze doelgroep.

“Weelec is een mooi voorbeeld dat hopelijk door andere bedrijven in Limburg wordt opgevolgd. Een werknemer met een arbeidsbeperking kan namelijk heel goed eenvoudige werkzaamheden binnen elk bedrijf doen”, is de overtuiging van Tum Nievergeld, Commercieel Manager. “Eigen werknemers krijgen zo de ruimte om zich volledig te richten op hun kerntaken en werkgevers laten zien dat ze maatschappelijk betrokken zijn. Het grootste voordeel is echter de positieve invloed van talenten met een arbeidsbeperking op iedere organisatie. Want dit zijn mensen die gemotiveerd en betrokken zijn. Het zijn echte doorzetters!”

Wiertz Personeelsdiensten onderhoudt een nauwe relatie met het innovatieve recyclingbedrijf Weelec. “Net als onze organisatie is Wiertz Personeelsdiensten een echt familiebedrijf dat dezelfde waarden hoog in het vaandel heeft staan”, legt Cyrille Depondt, directeur bij Weelec uit. “Bij Weelec worden apparaten gerecycled en volledig met de hand uit elkaar gehaald. Dit zijn werkzaamheden die mensen met een arbeidsbeperking heel goed kunnen uitvoeren. Door nu opnieuw een plek vrij te maken voor iemand met een arbeidsbeperking geven we een invulling aan ons eigen mvo-beleid.”

Weelec heeft het goede voorbeeld gegeven. Doet uw organisatie ook mee? Op onze speciale actiepagina www.wiertz.com/100banen vindt u meer informatie en kunt u direct uw vacature plaatsen.

Foto: v.l.n.r. Menno de Groof & Lars van de Wall