Wiertz Personeelsdiensten maatschappelijk partner Back on Track

Wiertz Personeelsdiensten maatschappelijk partner Back on Track

Mensen met afstand tot arbeidsmarkt op weg helpen naar betaalde baan

In de Wiertz Company Lounge, gevestigd in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade heeft vandaag de kick-off plaatsgevonden van het Back on Track. Een project waarbij circa 20 Heerlenaren met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg worden geholpen naar een betaalde baan. Back on Track is een publiek-private samenwerking tussen Wiertz Personeelsdiensten, HeerlenStormt, i-trail en Gemeente Heerlen.

Wiertz Personeelsdiensten heeft zich als trotste partner aan dit mooie maatschappelijk initiatief verbonden. Igor Buck, Commercieel Manager bij Wiertz Personeelsdiensten legt uit waarom. “Wiertz Personeelsdiensten doet uiteraard graag mee aan Back on Track en HeerlenStormt. Dit project sluit immers aan bij onze maatschappelijke rol en ons eigen initiatief dat wij vorig jaar zijn gestart om 100 banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Met ons partnership geven wij daadwerkelijk in brede zin lading aan onze belofte Sterk in werk. Het is daarnaast ook gewoon noodzaak dat we ervoor zorgen om iedereen die op de een of andere manier kan werken, mee te laten doen in arbeidsproces. Zeker nu de economie aantrekt en er veel nieuwe banen ontstaan.

Alle deelnemende partners leveren een actieve bijdrage aan het project Back on Track. I-trail stoomt deelnemers tijdens een trainingsprogramma van 6 weken klaar voor deelname aan HeerlenStormt, een hindernissen stormloop over 15 kilometer die op 30 april 2017 plaatsvindt. Door het trainingsprogramma krijgen de deelnemers regelmaat, worden ze fit en stimuleren ze elkaar om hun doel te bereiken: finishen tijdens HeerlenStormt én het vinden van een baan waarbij de Gemeente Heerlen en Wiertz Personeelsdiensten hen begeleiden.

De deelnemers aan HeerlenStormt komen in het dagelijks leven hindernissen tegen waardoor het niet direct lukt om een baan te vinden. Dankzij het project Back on Track leren zij (letterlijk) deze hindernissen te overwinnen. Vorig jaar leverde Back on Track een mooi resultaat op. Van de 19 deelnemers hebben er 13 een baan gevonden en zijn 2 deelnemers begonnen aan een opleidingstraject met baangarantie.