Wiertz Personeelsdiensten onderzoekt uitbreiding filialen in Limburg

Wiertz Personeelsdiensten onderzoekt uitbreiding filialen in Limburg

De Limburgse uitzendorganisatie Wiertz Personeelsdiensten gaat de komende maanden onderzoeken welke vestigingsplaatsen in deze provincie in aanmerking komen voor het openen van nieuwe filialen. Dat is opmerkelijk omdat steeds meer uitzendorganisaties filialen sluiten. De dienstverlening wordt dan overwegend via digitale toepassingen zoals internet aangeboden.

Wiertz Personeelsdiensten is niet overtuigd van de toekomst van die digitale aanpak. Op dit moment heeft de Limburgse uitzendorganisatie 12 vestigingen in Limburg. Daarmee heeft de uitzendorganisatie nu al het hoogste aantal filialen in vergelijking met andere gelijksoortige dienstverleners. De komende tijd zal uit onderzoek blijken welke filialen daar nog bij komen en welke Limburgse plaatsen in aanmerking kunnen komen voor een uitzendfiliaal. De organisatie denkt er over om minimaal 4 kantoren toe te voegen aan het bestaande vestigingsnetwerk.

“Arbeidsbemiddeling is en blijft mensenwerk” aldus ondernemer Harm Wiertz. “Natuurlijk kun je een deel van het werk digitaliseren, maar uiteindelijk moeten we elkaar in de ogen kijken. Dat geldt voor de werkzoekende die we moeten helpen met de voorbereiding op weg naar de job, en dat geldt ook voor de werkgever die we ontzorgen op HR gebied. Limburgse werkzoekers en werkgevers verdienen het om persoonlijk geholpen te worden en niet door een onzichtbaar callcenter of een onpersoonlijke robot”.

Wiertz Personeelsdiensten hanteert de opvatting dat een filiaal in de buurt bij kan dragen aan een goede dienstverlening. Uiteindelijk zul je als dienstverlener toegevoegde waarde moeten leveren. “Daar komt bij dat de overheid de arbeidsbemiddeling steeds meer over laat aan de private partijen” aldus Wiertz. “Vandaar dat we ons initiatief bekend maken op Prinsjesdag. Waar vroeger elk dorp een eigen arbeidsbureau had is dat nu al lang niet meer het geval. Wij vinden dat elk dorp toch recht heeft op gelijksoortige dienstverlening. Juist die dienstverlening dichtbij helpt mensen sneller een baan te vinden, en is bovendien goed voor de leefbaarheid van het dorp. Ik vraag mij af wat de motieven zijn van uitzendorganisaties die zeggen dat iedereen alleen nog maar digitaal wil solliciteren, want het is eenvoudig niet juist. Ik vrees dat die bureaus dat gewoon zeggen uit oogpunt van kostenbesparing”.