Wiertz Personeelsdiensten ook partner bij Back on Track Roermond

Wiertz Personeelsdiensten ook partner bij Back on Track Roermond

Op 15 juni 2017 was de kick-off van Back on Track. Een project waarbij circa 20 Roermondenaren met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg worden geholpen naar een betaalde baan. Back on Track is een publiek-private samenwerking tussen RoermondStormt, Wiertz Personeelsdiensten, i-trail en de Gemeente Roermond.

I-trail stoomt de deelnemers tijdens een trainingsprogramma van 15 weken klaar voor deelname aan RoermondStormt op 24 september 2017. Tegelijkertijd begeleiden de Gemeente Roermond en Wiertz Personeelsdiensten hen om een baan te vinden. RoermondStormt is een hindernissen stormloop over 11 km waarbij deelnemers zo’n 24 hindernissen moeten overwinnen.

Sport draagt bij aan een sterkere maatschappelijke participatie van mensen in een uitkeringssituatie. Door het trainingsprogramma krijgen de deelnemers regelmaat, worden ze fit en stimuleren ze elkaar om een doel te bereiken: finishen tijdens RoermondStormt én het vinden van een baan. De deelnemers komen in het dagelijks leven hindernissen tegen waardoor het niet direct lukt om een baan te vinden. Dankzij Back on Track leren zij (letterlijk) deze hindernissen te overwinnen.

Gerard IJff, wethouder voor wijkontwikkeling, sociale zaken en sport: “Soms moet je hindernissen overwinnen om werk te vinden. Bij RoermondStormt nemen we dat letterlijk. Het sporttraject Back on Track heeft zich bewezen in Heerlen, bij HeerlenStormt. We gaan graag aan de slag om de deelnemers op een sportieve manier op weg naar werk te helpen”.

Ivo Smeets, Commercieel Manager Wiertz Company: “Met Wiertz Personeelsdiensten streven we ernaar om voor íedereen passend werk te vinden. Vandaar dat we graag actief meewerken aan Back on Track en RoermondStormt. Na de eerste succesvolle samenwerking met HeerlenStormt, haken we nu ook in Roermond aan vanuit onze maatschappelijke rol en onze expertise op de arbeidsmarkt. Wij willen zoveel mogelijk mensen mee te laten doen in het arbeidsproces en daardoor in de maatschappij.  Hier zetten we graag een stapje extra voor.”

Vorig jaar leverde Back on Track in Heerlen een mooi resultaat op. Van de 19 deelnemers hebben er 13 een baan gevonden en zijn 2 deelnemers begonnen aan een opleidingstraject met baangarantie.