Wiertz Personeelsdiensten sluit partnerovereenkomst met LIMBURG MAGNET

Wiertz Personeelsdiensten sluit partnerovereenkomst met LIMBURG MAGNET

LimburgMagnetDe Limburgse uitzendorganisatie Wiertz Personeelsdiensten is onlangs een partnership aangegaan met Limburg Magnet. Het gaat om een doorlopende campagne welke als doel heeft, studenten en hun ouders beter te informeren over het Limburgse bedrijfsleven. Daarnaast is het de bedoeling om studenten te informeren over opleidingen, gunstige baanperspectieven en carrièrekansen. Hierdoor zullen studenten gericht instromen binnen de Limburgse arbeidsmarkt. Daarnaast faciliteert het project breed aandacht voor Limburgse bedrijven richting media en onderwijsinstellingen en ondersteunt de campagne het onderlinge contact tussen Grootbedrijf en MKB. Het project Limburg Magnet wordt gedragen door onderwijs, overheid en bedrijfsleven.

Vier deelprojecten maken deel uit van de aanpak. Er worden gastcolleges gegeven door vertegenwoordigers uit het Limburgse bedrijfsleven bij MBO, HBO en WO opleidingen. Er worden interactieve bedrijfsbezoeken voor studenten georganiseerd. Er zijn online imagocampagnes zoals de Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg en er is een online carrière- en opleidingsplatform voor student en bedrijf.

Wiertz Personeelsdiensten hecht veel waarde aan jongeren op de arbeidsmarkt. Het is van belang jongeren al op vroege leeftijd in contact te brengen met toekomstige werkgevers, aldus de uitzendorganisatie. Zo kunnen studenten hun ervaringen direct in de praktijk brengen. Daarom organiseert de uitzendorganisatie regelmatig weekendbanen voor studenten en zijn er tijdens de vakanties mogelijkheden voor vakantiewerkers. De praktijk wijst uit, dat jongeren vaak blijven hangen bij de werkgever waar ze tijdens hun studie bijklussen en er dus ook een vaste baan krijgen en carrière maken.