Wiertz Personeelsdiensten zet Limburgse jongeren aan het werk

Wiertz Personeelsdiensten zet Limburgse jongeren aan het werk

Dit jaar gaat Wiertz Personeelsdiensten 500 Limburgse jongeren aan een baan helpen. Dat is de toezegging die eigenaar Harm Wiertz vandaag heeft gedaan aan oud CDA-kamerlid Mirjam Sterk. Ze is in april door minister Asscher van Sociale Zaken benoemd tot ambassadeur jeugdwerkloosheid.

Eerder deze week maakte Sterk afspraken met een landelijke uitzendorganisatie over een soortgelijke aanpak voor heel Nederland. “Schoolverlaters hebben een fris diploma en willen nu de arbeidsmarkt op” zei de ambassadeur toen. “De jongeren solliciteren zich suf en ze merken dat ze er niet doorheen komen omdat ze geen werkervaring hebben. Daar willen we met deze actie iets aan doen”.

Alle medewerkers van Wiertz Personeelsdiensten gaan bedrijven actief benaderen om jongeren in dienst te nemen. De ervaring van de Limburgse uitzendorganisatie is dat jongeren aan hun eerste baan geholpen moeten worden via de uitzendformule, en dat ze daarna zelf hun weg kunnen vinden. Wiertz Personeelsdiensten is met 11 kantoren een van de grotere uitzendorganisaties in Limburg, vandaar dat de organisatie zich geroepen voelt om de hulpvraag van Mirjam Sterk te beantwoorden.

Jongeren krijgen sollicitatietrainingen en andere tips om te ontdekken welk werk bij hen past. Op dit moment heeft 17% van de jongeren die willen en kunnen werken geen baan.