Tips voor een top cv

Het opstellen van een cv (curriculum vitae) lijkt op het eerste oog makkelijk, maar is toch vaak moeilijker dan gedacht. Via Google kom je al een eind, maar een droom cv zal het je niet altijd opleveren. Wij helpen je graag om van jouw cv een top cv te maken, waarmee jij je weet te onderscheiden van de rest!

Wat moet er allemaal in een cv?

– Contactgegevens
Naast je voor- en achternaam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres kun je hier ook nog andere relevante zaken toevoegen die jou kunnen onderscheiden van de rest. Beschik je over een rijbewijs? Zet dit erbij. Blog je en kan het benoemen hiervan van toegevoegde waarde zijn voor de vacature waarop je solliciteert? Gewoon vermelden!

– Persoonlijk stuk over jezelf
Schrijf een kort, persoonlijk stukje over jezelf in de cv. Dat is niet altijd even makkelijk, maar zorgt er wel voor dat je cv meer is dan een opsomming van je diploma’s en werkervaring.

– Werkervaring
Bij de werkervaring gaat het natuurlijk om relevante werkervaring. Zet niet bijbaantjes op je cv die niet in relatie staan met de vacature waar je op solliciteert. Zet er juist de banen op waar je daadwerkelijk iets aan hebt overgehouden. Licht bij iedere baan ook in het kort toe wat jouw werkzaamheden waren. En last but not least: begin met de meest recente baan en werk vanuit daar steeds meer naar je verleden toe.

 

– Geen werkervaring?
Is er sprake van weinig of geen werkervaring? Kijk dan of je bepaalde projecten op school hebt gedaan die het vermelden waard zijn en benoem jouw rol hierin. Doe je vrijwilligerswerk? Dat is altijd goed om op je cv te zetten

– Opleidingen
Je hebt je opleidingen niet voor niets behaald. Die dienen een prominente plek te krijgen op je cv. Ook hier geldt om ze van heden naar verleden te zetten. Vergeet er ook niet bij te schrijven dat je het diploma daadwerkelijk hebt behaald.

– Kennis en skills
Het kan nooit kwaad om je kennis en skills op je cv te vermelden. Kun je overweg met Word? Niet benoemen. Dit kunnen de meeste mensen wel. Het gaat er juist om om iets unieks te benoemen dat je onderscheid van de rest. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde computersystemen waar je een absolute baas in bent of zeg iets over je talenknobbel als die goed van pas kan komen voor de baan.