‘Wij zijn elkaars bloedgroep’

‘Wij zijn elkaars bloedgroep’

Werknemers in goede handen, dat is het motto van Payroll Nederland. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar in dit geval geldt het ook écht zo. Dit is de rotsvaste opinie van Marc Roemen, Managing Director van Polygarde in Maastricht. “Ze zeggen wat ze doen, en doen wat ze zeggen.” Een monoloog van Marc Roemen over een succesvolle samenwerking.

Marc Roemen: “Sinds de eerste kennismaking in 2016 was er direct een klik met de gesprekspartners van Wiertz Company. De mentaliteit ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ past ook bij ons. Daarnaast is Wiertz Company (moederbedrijf van Payroll Nederland, red.) een Limburgs bedrijf, net als Polygarde. Laten we onze business in Limburg ook in Limburg houden, dacht ik. Los daarvan was het verhaal van Payroll Limburg.nl destijds, nu Payroll Nederland, ijzersterk. Het omvatte geen fratsen en was gebaseerd op datgene waarmaken wat je belooft. Dat is tot nu toe altijd het geval geweest.”

Dezelfde bloedgroep
“Het complete payrollconcept, waarbij het juridisch werkgeverschap en het verlonen van werknemers wordt uitbesteed, sprak ons altijd al aan. Dat betekent dat wij de vrijheid hebben om onze tijd te besteden aan onze core business.”

“Als wij namens Polygarde contact hebben met jullie, heerst er totaal niet het gevoel dat we met een externe organisatie zaken aan het doen zijn. Het voelt écht als het verlengstuk van onze eigen organisatie. Er zijn hele korte lijnen, we hebben een gezicht bij de contactpersonen en er heerst een prettige werksfeer. Jullie payroll specialisten zouden ook zomaar bij ons kunnen werken. We spreken dezelfde taal en zijn elkaars bloedgroep. Onderling wordt jaarlijks ook een uitje georganiseerd tussen beide medewerkersgroepen. Die samenwerking verloopt uitstekend.”

Voorsorteren op WAB
“Hetzelfde geldt als er issues zijn met onze beveiligers, boa’s, toezichthouders, et cetera. Payroll Nederland denkt altijd aan wat de beste oplossing is voor alle partijen. Er wordt geageerd, niet gereageerd. Continu constructief meedenken. Natuurlijk worden ook brandjes geblust, maar er wordt constant vooruitgekeken.”

“Zo ook met de komst van de Wet Arbeidsmarkt in Balans sinds 1 januari 2020. We zijn gedurende 2019 door Payroll Nederland meegenomen in het complete verhaal. Ze heeft speciale WAB-sessies voor ons georganiseerd, waarin alles werd uitgelegd over wat de wijzigingen inhouden, waar rekening mee moet worden gehouden en wat we daarin het beste kunnen doen. Dan ben jij je klant op een hoog niveau aan het bedienen.”

Samen groeien
“Voor de komende jaren hebben we de samenwerking met Payroll Nederland verlengd, en willen we kijken in hoeverre ze meekan in onze expansieplannen. Gezien de landelijke ambities van Payroll Nederland moet dat helemaal goedkomen en zouden we samen moeten groeien daarin.”

“De samenwerking met Payroll Nederland is voor ons dan ook een keuze voor continue kwaliteit. Het is niet alleen maar uurtje factuurtje sturen. De juiste mensen zijn bezig met ons. We krijgen de aandacht die we graag zouden willen. En als je een lijn zou moeten trekken, neemt die exponentieel toe. Dat willen we graag zo doorzetten, en gaat ook gewoon gebeuren.”


Wilt u meer artikelen lezen uit het nieuwe Sociaal Jaarverslag van Wiertz Company?
Bestel hem hier of lees editie 2019 online.