Zeven tips voor top terraswerk

Zeven tips voor top terraswerk

De zomer komt eraan. Dat betekent: terrasweer! Terraswerk is zwaar werk, daarom is het belangrijk om efficiënt te werken. Hoe doe je dat? Hieronder staan zeven hele nette terrastips voor top terraswerk!

1. Visitekaartje
Zie het terras als visitekaartje van de organisatie. Een terras moet écht clean zijn: geen bierviltjes, papiertjes of andere rotzooi op de grond. Dat is niet altijd even makkelijk, maar houd het zo schoon mogelijk. Bij een goed verzorgd terras staan de stoelen en tafels recht en ligt/staat de kaart op tafel.

2. Houding
Naast het terras ben ook jij een visitekaartje. Zorg voor een goede open houding. Straal plezier uit naar je gasten!

3. Snelheid is key
Snelheid op het terras is heel belangrijk! Heb jij je eerste bestelling supersnel geserveerd? Dit biedt geen garantie voor de toekomst. Blijf scherp en behoud je focus.

4. Lepel de menukaart op
De menukaart moet je kunnen dromen. Weet je ook bijvoorbeeld welk drankje geschikt is bij een bepaald gerecht? Dan scoor je punten! Door dit soort combinaties kun je meer en makkelijker verkopen.

5. Zorg voor servies
Ken de klassiekers: plaats het etiket naar de gast toe, en het oortje van het kopje naar rechts. Vergeet ook niet om de glazen bij de onderkant vast te pakken, wijnglazen uiteraard bij het steeltje!

6. All eyes op nieuwe gasten
Een nieuwe gast moet direct worden geholpen. Klinkt heel logisch, maar wordt niet altijd gedaan. Geef nieuwe gasten een knik, zodat ze weten dat je ze hebt gezien en elk moment komt helpen. Neem niet te veel tafels in één keer op; hierdoor bestaat het gevaar dat gasten te lang moeten wachten op de bestelling. Bewaar het overzicht!

7. Betalen!
Laat gasten niet te lang wachten met afrekenen. Daar houdt niemand van, en zeker niet op een terras. Mocht het heel druk zijn, kun je ze eventueel direct laten afrekenen bij het brengen van de bestelling.