Zo zet u social media optimaal in voor uw werving: 3 tips

Zo zet u social media optimaal in voor uw werving: 3 tips

Het nut van social media als wervingskanaal is een dagelijks onderwerp van discussie binnen diverse bedrijven. Social media is een zeer waardevol wervingskanaal voor organisaties, indien het op de juiste wijze wordt ingezet. Om u wegwijs te maken, geven we u drie trips die u kunt meenemen in het effectief inzetten van social media als wervingskanaal voor uw organisatie.

1. Vind de geschikte kandidaat via social media
Uit diverse onderzoeken blijkt dat social media een uitermate geschikt en effectief platform is voor recruitment professionals om in contact te geraken met waardevolle kandidaten. Wilt u het optimale halen uit uw social sourcing, is het noodzakelijk om hier tijd voor in te ruimen zodat u de juiste technieken onder de knie krijgt. Kent u na verloop van tijd de tips en tricks om kandidaten te vinden via social media, en heeft u inzichtelijk hoe ze het beste benaderd kunnen worden, is er heel veel mogelijk.

2. Meten = weten: maak uw candidate experience inzichtelijk
Organisaties die onder andere focus leggen op het meten van de candidate experience en actief feedback verzamelen van kandidaten hebben er over het algemeen minder moeite mee om positieve mond tot mond reclame te maken en loyaliteit te vergaren onder veelbelovende (young) professionals.

Social media is een van de beste instrumenten om de interactie op te zoeken met uw kandidaten. Zo leent social media zich enorm goed voor tussentijdse contactmomenten. Het maakt dan ook niet uit of dit op een informele wijze gaat, of door middel van het sturen van een tevredenheidsenquête via uw sociale netwerk.

3. Laat zien wie de baas is in uw vakgebied
Hoe ziet de recruitmentwereld er over vijf of zelfs tien jaar uit? Hoe groeit u als organisatie in een continu veranderende omgeving? Deze vragen worden dagelijks (hardop) gesteld en besproken op onder andere LinkedIn en Twitter. Indien u hier niet betrokken bij bent, bestaat de kans dat u belangrijke recruitmentontwikkelingen mist. Wees alert en zit er met uw neus bovenop. Neem een actieve houding in, en neem actief deel in dit soort gesprokken. Zo gaat er niets aan u voorbij, als het gaat om de recruitmenttrends die impact hebben op bedrijven. Last but not least: u zorgt hiermee ook voor meer zichtbaarheid en bekendheid van uw organisatie als u continu top of mind blijft bij zowel klant als professional.