ZUID recruiters legt de lat hoog

ZUID recruiters legt de lat hoog

In september 2019 is een nieuwe samenwerking ontstaan tussen ZUID recruiters en BLG Wonen. Een pril partnerschap dat haar vruchten direct van meet af aan begon af te werpen. “Ik hoopte dat ZUID recruiters meer en sneller kandidaten kon voorstellen. Dit blijkt ook daadwerkelijk zo te zijn”, geeft Richard Wijnands van BLG Wonen (Afdelingshoofd Hypotheken) aan.

‘Verder kijken dan cijfers’
BLG Wonen was naarstig op zoek naar hypotheekacceptanten. En niet zomaar hypotheekacceptanten. Nee, hypotheekacceptanten die in staat zijn om volgens de visie van BLG Wonen te werken. Wat betekent dat concreet? “Dat er verder wordt gekeken dan cijfers, rente, looptijd alleen”, aldus Wijnands. “Bij BLG Wonen wordt persoonlijk de tijd genomen voor de klanten en geluisterd naar alle wensen. Daarna komen pas de cijfers aan bod.”

Lokale aanwezigheid als onderscheidend vermogen
In de zoektocht naar een gedegen samenwerkingspartner voor dit vraagstuk, kwam Wijnands in september 2019 uit bij ZUID recruiters. “Voor menig landelijk opererende detacherende partij is Zuid-Limburg merkbaar een blinde vlek”, geeft het Afdelingshoofd Nieuwe Aanvragen Service Center Hypotheken aan.

Dit geldt niet voor ZUID recruiters. Integendeel. ZUID recruiters weet zich juist te onderscheiden door haar uitstekende kennis van de regionale arbeidsmarkt, sterke lokale aanwezigheid in Limburg, participatie en haar geloof in een persoonlijke aanpak en aandacht.

Snelle uitbreiding van capaciteit
Het voordeel van deze situatie is dat BLG Wonen sneller haar capaciteit wist uit te breiden met de juiste mensen. Zo gingen er in het laatste kwartaal van 2019 vijf hypotheekacceptanten succesvol aan de slag bij BLG Wonen. Compleet volgens de verwachtingen die Wijnands had bij het aangaan van de coöperatie met ZUID recruiters. “Ik hoopte dat ze meer en sneller kandidaten kon voorstellen. Dit blijkt ook daadwerkelijk zo te zijn. Dit legt de lat wel hoog voor de komende tijd.”

Daar waar 2019 een eerste succesvolle jaar is geweest in de samenwerking tussen BLG Wonen en ZUID recruiters, zijn de plannen voor de nabije toekomst ook helder als het aan Wijnands ligt. “Het meest ideale scenario is natuurlijk het bereiken van een stabiele en duurzame samenwerking. Alle ingrediënten lijken daarvoor in ieder geval aanwezig.”

Over BLG Wonen
BLG Wonen is onderdeel van de Volksbank. Net als SNS, ASN Bank en RegioBank. BLG staat voor Bouwfonds Limburgse Gemeenten en is opgericht in 1954. De centrale gedachte is om iedereen de kans te geven om een huis te kopen. Zo helpt ze mensen al ruim 65 jaar bij het vinden van een passende hypotheek.


Wilt u meer artikelen lezen uit ons nieuwe Sociaal Jaarverslag?
Bestel hem hier of lees editie 2019 online.